Kuchání kapra a sladkovodních ryb
Kuchání kapra či sladkovodních ryb a stahování kůže video
Postup:Rozříznutí břišní dutiny ryby
- Kapr se kuchá stejně jako většina sladkovodních ryb.
- Provedeme mělký řez od řitního otvoru směrem až k hlavě a to na břišní straně ryby.
- Udržujte řez stále ve středu a to zejména mezi ploutvemi, abyste nenarazili do kostí.
- Řez provádějte špičkou nože, tím nedojde k roztržení vnitřností.
- V oblasti za hlavou se nachází žlučový váček, zde zejména dbejte aby nůž nezejel hluboko.
Vyjmutí vnitřností z břišní dutiny ryby
- Po rozříznutí dutiny břišní jí rozevřeme, pak rukou uvolníme blány kol vnitřností a začínáme u hlavy a poustupujeme k ocasu.
- U hlavy vnitřnosti drží střívkem, které uštípneme a pak vnitřnosti vyjmeme.
Rozdělení vnitřností ryby
- Nejdříve odstraníme vzduchové měchýře.
- Následně žlučový vak, který je přisedlý u počátku střívka za hlavou a objeví se po opatrném oddělení blan na spodní části.
- Váček stiskněte pevně u jeho hrdla - vývodu, aby žluž nepotřísnila vnitřnosti a tahem žlučový váček odstraňte.
- Jikry a mlíčí lze oddělit snadno.
- Posutpným popotahováním a cukáním vytáhněte opatrně střívko.
Video kuchání kapra a sladkovodních ryb
Odstraňování kůže z kapra video
Date: 15.07.2011 - 07:3611LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Rybí filé s cibulovou kůrčičkou recept
Ingredience:- filé
- máslo
- česnek
- strouhanka
- hořčice
- pažitka (petrž. nať)
- sůl
- pepř
Postup:
- Drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek osmažíme na másle,
- přimícháme strouhanku a zbytek přísad a dobře promícháme.
- Ryby dáme na vymazaný pekáč, potřeme připravenou směsí a pečeme asi půl hodiny do křupava.
Date: 14.07.2011 - 15:15
Kapr pečený se sýrem recept
Ingredience:- kapr očištěný
- sůl
- citronová šťáva
- máslo
- zelená paprika
- uzený sýr eidam
- petrželová nať
Postup:
- Očištěné a opláchnuté porce ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladnu asi 20 minut odležet.
- Pak je složíme do máslem vymazané nádoby.
- Pod každou porci ryby položíme na tenké nudličky nakrájené čerstvé papriky, mírně podlijeme a upečeme téměř doměkka.
- Zasypeme vrstvou strouhaného uzeného sýra a zapečeme.
- Před podáváním na talíř rybu posypeme sekanou petrželovou natí.
Date: 15.07.2011 - 12:27
Rybí tilápie s bylinkovou omáčkou recept
Ingredience:- filety tilápie
- citron
- citr. tymián
- petržel. nať
- kopr
- sůl
- bílý pepř
- olej
- cibule
- česnek
- smetana
- hořčice
- sůl
Postup:
- Filety tilápie pokapeme citronovou šťávou, potřeme nasekanými bylinkami (citr. tymián, nať, kopr) , sůl, bílý pepř.
- Na rozpáleném oleji napůl s máslem osmahneme filety a udržujeme v teple.
- Na lžíci oleje osmahneme najemno nasekanou 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, přidáme smetanu, chvilku povaříme, přidáme bylinky dle chuti ( petr. nať, tymián nebo kopr), lžičku hořčice, dochutíme (sůl nebo pepř nebo vegetu).
Date: 14.07.2011 - 15:30
Makrela po Řecku recept
Ingredience:- makrela
- cibule
- česnek
- sůl
- oregáno
- olej
- rajčatový protlak
- citrón
- ocet
- zelená petržel
- olivy zelené
Postup:
- Makrelu očistíme a opláchneme.
- Pokapeme ji octem, osolíme a necháme v chladnu asi 20 minut odležet.
- Porce složíme do pekáče, posypeme rozssekanou cibulí s česnekem, rozemnutým oregánem a zalijeme protlakem rozmíchaným se lžící vody, olejem a podle chuti s trochou citronové šťávy.
- Upečeme, do šťávy přidáme pokrájené olivy a necháme asi 5 minut prohřát.
- Podáváme ihned s dílkem citrónu nebo ucháváme v požadované teplotě.
Date: 15.07.2011 - 12:32
Kapr "India" výtečný rybí pochoutkový recept
Ingredience:- kapr očištěný
- citronová šťáva
- sůl
- vejce
- mouka hladká
- tuk
- banány
- olej
- citrón
Postup:
- Porce očištěného kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme asi na 20 minut do chladna.
- Jednotlivé porce namočíme do rozšlehaných osolených vajec, obalíme v mouce a osmažíme.
- Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji.
- Porce ryby podáváme v požadované teplotě obložené plátky opečených banánů a ozdobíme plátkem citronu.
Date: 15.07.2011 - 12:30
Editace: 15.7.2011 - 08:15
Počet článků v kategorii: 11
Url:kuchani-kapra-a-sladkovodnich-ryb