Rybí filé s cibulovou kůrčičkou
Rybí filé s cibulovou kůrčičkou recept
Ingredience:- filé
- máslo
- česnek
- strouhanka
- hořčice
- pažitka (petrž. nať)
- sůl
- pepř
Postup:
- Drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek osmažíme na másle,
- přimícháme strouhanku a zbytek přísad a dobře promícháme.
- Ryby dáme na vymazaný pekáč, potřeme připravenou směsí a pečeme asi půl hodiny do křupava.
Date: 14.07.2011 - 15:15
11LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Rybí karbanátek recept
Ingredience:- rybí filé
- cibule
- sůl
- kmín drcený
- veka
- mléko
- vejce 2 ks
- česnek
- strouhanka
- olej na smažení
Postup:
- Rybí filé opláchneme, zamícháme s jemně nakrájenou očištěnou cibulí, drceným kmínem, vejci, česnekem utřeným se solí, zahustíme vekou namočenou v mléce a vymačkanou a podle chuti dosolíme.
- Tvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji dozlatova.
Date: 15.07.2011 - 12:35
Bylinková marináda na ryby recept
Ingredience:- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 1 lžička majoránky
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžičky provensálského koření
- 1 lžička soli
- 200 ml bílého vína
- 1/2 šálku slunečnicového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup:
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme do středně velké mísy. Přidáme prolisovaný česnek, koření, hořčici,sůl, víno a dobře promícháme. Nakonec přidáme olej, citronovou šťávu a ještě důkladně promícháme. Marinádu nalijeme na plátky hovězího masa nebo porce ryb a necháme asi 4 hodiny odležet. Během marinování maso obracíme.
Date: 14.07.2011 - 15:13Kuchání kapra či sladkovodních ryb a stahování kůže video
Postup:Rozříznutí břišní dutiny ryby
- Kapr se kuchá stejně jako většina sladkovodních ryb.
- Provedeme mělký řez od řitního otvoru směrem až k hlavě a to na břišní straně ryby.
- Udržujte řez stále ve středu a to zejména mezi ploutvemi, abyste nenarazili do kostí.
- Řez provádějte špičkou nože, tím nedojde k roztržení vnitřností.
- V oblasti za hlavou se nachází žlučový váček, zde zejména dbejte aby nůž nezejel hluboko.
Vyjmutí vnitřností z břišní dutiny ryby
- Po rozříznutí dutiny břišní jí rozevřeme, pak rukou uvolníme blány kol vnitřností a začínáme u hlavy a poustupujeme k ocasu.
- U hlavy vnitřnosti drží střívkem, které uštípneme a pak vnitřnosti vyjmeme.
Rozdělení vnitřností ryby
- Nejdříve odstraníme vzduchové měchýře.
- Následně žlučový vak, který je přisedlý u počátku střívka za hlavou a objeví se po opatrném oddělení blan na spodní části.
- Váček stiskněte pevně u jeho hrdla - vývodu, aby žluž nepotřísnila vnitřnosti a tahem žlučový váček odstraňte.
- Jikry a mlíčí lze oddělit snadno.
- Posutpným popotahováním a cukáním vytáhněte opatrně střívko.
Video kuchání kapra a sladkovodních ryb
Odstraňování kůže z kapra video
Date: 15.07.2011 - 07:36Makrela po Řecku recept
Ingredience:- makrela
- cibule
- česnek
- sůl
- oregáno
- olej
- rajčatový protlak
- citrón
- ocet
- zelená petržel
- olivy zelené
Postup:
- Makrelu očistíme a opláchneme.
- Pokapeme ji octem, osolíme a necháme v chladnu asi 20 minut odležet.
- Porce složíme do pekáče, posypeme rozssekanou cibulí s česnekem, rozemnutým oregánem a zalijeme protlakem rozmíchaným se lžící vody, olejem a podle chuti s trochou citronové šťávy.
- Upečeme, do šťávy přidáme pokrájené olivy a necháme asi 5 minut prohřát.
- Podáváme ihned s dílkem citrónu nebo ucháváme v požadované teplotě.
Date: 15.07.2011 - 12:32
Rybí filé na žampionech recept
Ingredience:- rybí filé
- máslo
- žampiony
- cibule
- citrón
- kmín
- petželka
- grilovací koření
- sůl
Postup:
- Nakrájenou cibuli zpěníme na másle aby zůstala světlá,
- přifdáme rozkrájené žampiony,
- posolíme,
- přidáme kmín a podusíme.
- Každou porci filé posolíme, poprášíme gril. kořením a položíme na čtverec alobalu.
- Na porce navršíme podušené žampiony, pokapeme zbylým máslem a zabalíme.
- Naskládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut.
- Pečené filé z alobalu vyjmeme a pokapeme citronovou šťávou.
Date: 14.07.2011 - 15:11
Datum: / Thursday, July 14, 2011 - 15:14
Počet článků v kategorii: 11
Url:rybi-file-s-cibulovou-kurcickou