Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Rybí filé s cibulovou kůrčičkou


AD MOB

Rybí filé s cibulovou kůrčičkou recept

Ingredience:
  • filé
  • máslo
  • česnek
  • strouhanka
  • hořčice
  • pažitka (petrž. nať)
  • sůl
  • pepř

Postup:
  • Drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek osmažíme na másle,
  • přimícháme strouhanku a zbytek přísad a dobře promícháme.
  • Ryby dáme na vymazaný pekáč, potřeme připravenou směsí a pečeme asi půl hodiny do křupava.

Date: 14.07.2011 - 15:15

11LW NO topic_id




AD

Další témata ....(Topics)


3

Rybí tilápie s bylinkovou omáčkou | rybi-tilapie-s-bylinkovou-omackou


Rybí tilápie s bylinkovou omáčkou recept

Ingredience:
  • filety tilápie
  • citron
  • citr. tymián
  • petržel. nať
  • kopr
  • sůl
  • bílý pepř
  • olej
  • cibule
  • česnek
  • smetana
  • hořčice
  • sůl

Postup:
  • Filety tilápie pokapeme citronovou šťávou, potřeme nasekanými bylinkami (citr. tymián, nať, kopr) , sůl, bílý pepř.
  • Na rozpáleném oleji napůl s máslem osmahneme filety a udržujeme v teple.
  • Na lžíci oleje osmahneme najemno nasekanou 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, přidáme smetanu, chvilku povaříme, přidáme bylinky dle chuti ( petr. nať, tymián nebo kopr), lžičku hořčice, dochutíme (sůl nebo pepř nebo vegetu).

Date: 14.07.2011 - 15:30
8

Kapr India | kapr-india


Kapr "India" výtečný rybí pochoutkový recept

Ingredience:
  • kapr očištěný
  • citronová šťáva
  • sůl
  • vejce
  • mouka hladká
  • tuk
  • banány
  • olej
  • citrón

Postup:
  • Porce očištěného kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme asi na 20 minut do chladna.
  • Jednotlivé porce namočíme do rozšlehaných osolených vajec, obalíme v mouce a osmažíme.
  • Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji.
  • Porce ryby podáváme v požadované teplotě obložené plátky opečených banánů a ozdobíme plátkem citronu.

Date: 15.07.2011 - 12:30
7

Kapr pečený se sýrem | kapr-peceny-se-syrem


Kapr pečený se sýrem recept

Ingredience:
  • kapr očištěný
  • sůl
  • citronová šťáva
  • máslo
  • zelená paprika
  • uzený sýr eidam
  • petrželová nať

Postup:
  • Očištěné a opláchnuté porce ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladnu asi 20 minut odležet.
  • Pak je složíme do máslem vymazané nádoby.
  • Pod každou porci ryby položíme na tenké nudličky nakrájené čerstvé papriky, mírně podlijeme a upečeme téměř doměkka.
  • Zasypeme vrstvou strouhaného uzeného sýra a zapečeme.
  • Před podáváním na talíř rybu posypeme sekanou petrželovou natí.

Date: 15.07.2011 - 12:27
1

Bylinková marináda na ryby | bylinkova-marinada-na-ryby


Bylinková marináda na ryby recept

Ingredience:
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 1 lžička majoránky
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 1 lžička soli
  • 200 ml bílého vína
  • 1/2 šálku slunečnicového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup:

Cibuli nakrájíme na drobno a dáme do středně velké mísy. Přidáme prolisovaný česnek, koření, hořčici,sůl, víno a dobře promícháme. Nakonec přidáme olej, citronovou šťávu a ještě důkladně promícháme. Marinádu nalijeme na plátky hovězího masa nebo porce ryb a necháme asi 4 hodiny odležet. Během marinování maso obracíme.

Date: 14.07.2011 - 15:13
5

Zabíjení čištění kapra ryby | zabijeni-kapra-ryby


Zabíjení, čištění, stahování kůže ryby (kapra, úhoře) návod

Postup:

Zabíjení ryby

  • kapra zabalíme do utěrky aby nám nevyklouzl
  • přes hlavu dáme cíp utěrky
  • omráčíme paličkou na maso
  • neprodleně zařízneme nožem za hlavu a přerušíme míchu

Usmrcení kapra video s audio návodem

**

Oškrabávání šupin

  • Protože odstraněním kůže ryby se zbavíme užitečných látek stačí rybu jen očistit od šupin.
  • Rybu čistíme dokud neoschla, protože zaschlé šupiny pevně drží a můžeme snadno proříznout kůži.
  • Šupiny škrábeme tupou hranou nože, struhadlem, či škrabkou na šupiny.
  • Lína či okouna před čištěním polijeme vařící vodou, jelikož jejich šupiny více drží na kůži.
  • Ryby, které budeme upravovat na modro neškrábeme a dbáme abychom neporušili slizký povrch kůže.

Čištění ryby kapra od šupin video i audio návod

**

Stahování kůže ryb

  • Mladé ryby nestahujeme.
  • Stahujeme jen staré, velké ryby a ty které mají tlustou nestravitelnou kůži.
  • Rybě nařízneme kůži po celém hřbetě a stahujeme směrem k břichu.
  • Pokud se kůže strhává i s masem, pomáháme si nožíkem, kterým maso od kůže odškrabáváme.
  • Staženou kůži můžeme použít k vaření rosolu.
  • Uhoře stahujeme naříznutím kůže hned za hlavou.
  • Úhoře pověsíme za hlavu ocasem dolů.
  • Kůži stahujeme vcelku.
  • Úhoř má žlučník hned podk kůží nedaleko hlavy, začínáme opatrně abychom žlučník neprotrhli.

Date: 15.07.2011 - 10:41


Datum: / Thursday, July 14, 2011 - 15:14
Počet článků v kategorii: 11
Url:rybi-file-s-cibulovou-kurcickou

AD
11 Share
Share
Tweet