Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Rybí tilápie s bylinkovou omáčkou


AD MOB

Rybí tilápie s bylinkovou omáčkou recept

Ingredience:
  • filety tilápie
  • citron
  • citr. tymián
  • petržel. nať
  • kopr
  • sůl
  • bílý pepř
  • olej
  • cibule
  • česnek
  • smetana
  • hořčice
  • sůl

Postup:
  • Filety tilápie pokapeme citronovou šťávou, potřeme nasekanými bylinkami (citr. tymián, nať, kopr) , sůl, bílý pepř.
  • Na rozpáleném oleji napůl s máslem osmahneme filety a udržujeme v teple.
  • Na lžíci oleje osmahneme najemno nasekanou 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, přidáme smetanu, chvilku povaříme, přidáme bylinky dle chuti ( petr. nať, tymián nebo kopr), lžičku hořčice, dochutíme (sůl nebo pepř nebo vegetu).

Date: 14.07.2011 - 15:30

11LW NO topic_id




AD

Další témata ....(Topics)


4

Kuchání kapra a sladkovodních ryb | kuchani-kapra-a-sladkovodnich-ryb


Kuchání kapra či sladkovodních ryb a stahování kůže video

Postup:

Rozříznutí břišní dutiny ryby

  • Kapr se kuchá stejně jako většina sladkovodních ryb.
  • Provedeme mělký řez od řitního otvoru směrem až k hlavě a to na břišní straně ryby.
  • Udržujte řez stále ve středu a to zejména mezi ploutvemi, abyste nenarazili do kostí.
  • Řez provádějte špičkou nože, tím nedojde k roztržení vnitřností.
  • V oblasti za hlavou se nachází žlučový váček, zde zejména dbejte aby nůž nezejel hluboko.

Vyjmutí vnitřností z břišní dutiny ryby

  • Po rozříznutí dutiny břišní jí rozevřeme, pak rukou uvolníme blány kol vnitřností a začínáme u hlavy a poustupujeme k ocasu.
  • U hlavy vnitřnosti drží střívkem, které uštípneme a pak vnitřnosti vyjmeme.

Rozdělení vnitřností ryby

  • Nejdříve odstraníme vzduchové měchýře.
  • Následně žlučový vak, který je přisedlý u počátku střívka za hlavou a objeví se po opatrném oddělení blan na spodní části.
  • Váček stiskněte pevně u jeho hrdla - vývodu, aby žluž nepotřísnila vnitřnosti a tahem žlučový váček odstraňte.
  • Jikry a mlíčí lze oddělit snadno.
  • Posutpným popotahováním a cukáním vytáhněte opatrně střívko.

Video kuchání kapra a sladkovodních ryb

**

Odstraňování kůže z kapra video

**

Date: 15.07.2011 - 07:36
9

Makrela po Řecku | makrela-po-recku


Makrela po Řecku recept

Ingredience:
  • makrela
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • oregáno
  • olej
  • rajčatový protlak
  • citrón
  • ocet
  • zelená petržel
  • olivy zelené

Postup:
  • Makrelu očistíme a opláchneme.
  • Pokapeme ji octem, osolíme a necháme v chladnu asi 20 minut odležet.
  • Porce složíme do pekáče, posypeme rozssekanou cibulí s česnekem, rozemnutým oregánem a zalijeme protlakem rozmíchaným se lžící vody, olejem a podle chuti s trochou citronové šťávy.
  • Upečeme, do šťávy přidáme pokrájené olivy a necháme asi 5 minut prohřát.
  • Podáváme ihned s dílkem citrónu nebo ucháváme v požadované teplotě.

Date: 15.07.2011 - 12:32
10

Rybí karbanátek | rybi-karbanatek


Rybí karbanátek recept

Ingredience:
  • rybí filé
  • cibule
  • sůl
  • kmín drcený
  • veka
  • mléko
  • vejce 2 ks
  • česnek
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup:
  • Rybí filé opláchneme, zamícháme s jemně nakrájenou očištěnou cibulí, drceným kmínem, vejci, česnekem utřeným se solí, zahustíme vekou namočenou v mléce a vymačkanou a podle chuti dosolíme.
  • Tvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji dozlatova.

Date: 15.07.2011 - 12:35
8

Kapr India | kapr-india


Kapr "India" výtečný rybí pochoutkový recept

Ingredience:
  • kapr očištěný
  • citronová šťáva
  • sůl
  • vejce
  • mouka hladká
  • tuk
  • banány
  • olej
  • citrón

Postup:
  • Porce očištěného kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme asi na 20 minut do chladna.
  • Jednotlivé porce namočíme do rozšlehaných osolených vajec, obalíme v mouce a osmažíme.
  • Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji.
  • Porce ryby podáváme v požadované teplotě obložené plátky opečených banánů a ozdobíme plátkem citronu.

Date: 15.07.2011 - 12:30
6

Vařená ryba | varena-ryba


Vařená ryba zdravý recept

Ingredience:
  • 1,5 kg ryby
  • sůl
  • 1 litr vody
  • 5 dkg kořenové zeleniny
  • 3 dkg cibule
  • 4 kuličky pepře
  • 1 kulička nového koření
  • kousek bobkového listu
  • 10 dkg másla na polití
  • zelená petržel
  • 1 ks citron

Postup:
Ryby vaříme vcelku, nebo naporcované.
  • do pekáče nalijeme vodu
  • přidáme na kolečka nakrájenou čistou zeleninu
  • vaříme 10 minut
  • do vařící směsi vložíme vykuchanou osolenou rybu
  • vše přikryjeme poklicí
  • zmírníme oheň a jemně paříme 15 až 25 minut (pstruha vaříme vcelku 10 - 15 minut)
  • pokud je ryba naporcovaná vaříme nejdéle 10 minut
  • uvařenou rybu - porce vyndáme do nahřáté mísy a pokapeme máslem
  • rybu ozdobíme petrželkou a kolečky citronu
  • Přiloha: bramborová kaše, brambory, bílé pečivo atd.

Date: 15.07.2011 - 11:33


Datum: / Thursday, July 14, 2011 - 15:29
Počet článků v kategorii: 11
Url:rybi-tilapie-s-bylinkovou-omackou

AD
11 Share
Share
Tweet