Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Vařená ryba


AD MOB

Vařená ryba zdravý recept

Ingredience:
  • 1,5 kg ryby
  • sůl
  • 1 litr vody
  • 5 dkg kořenové zeleniny
  • 3 dkg cibule
  • 4 kuličky pepře
  • 1 kulička nového koření
  • kousek bobkového listu
  • 10 dkg másla na polití
  • zelená petržel
  • 1 ks citron

Postup:
Ryby vaříme vcelku, nebo naporcované.
  • do pekáče nalijeme vodu
  • přidáme na kolečka nakrájenou čistou zeleninu
  • vaříme 10 minut
  • do vařící směsi vložíme vykuchanou osolenou rybu
  • vše přikryjeme poklicí
  • zmírníme oheň a jemně paříme 15 až 25 minut (pstruha vaříme vcelku 10 - 15 minut)
  • pokud je ryba naporcovaná vaříme nejdéle 10 minut
  • uvařenou rybu - porce vyndáme do nahřáté mísy a pokapeme máslem
  • rybu ozdobíme petrželkou a kolečky citronu
  • Přiloha: bramborová kaše, brambory, bílé pečivo atd.

Date: 15.07.2011 - 11:33

11LW NO topic_id




AD

Další témata ....(Topics)


4

Kuchání kapra a sladkovodních ryb | kuchani-kapra-a-sladkovodnich-ryb


Kuchání kapra či sladkovodních ryb a stahování kůže video

Postup:

Rozříznutí břišní dutiny ryby

  • Kapr se kuchá stejně jako většina sladkovodních ryb.
  • Provedeme mělký řez od řitního otvoru směrem až k hlavě a to na břišní straně ryby.
  • Udržujte řez stále ve středu a to zejména mezi ploutvemi, abyste nenarazili do kostí.
  • Řez provádějte špičkou nože, tím nedojde k roztržení vnitřností.
  • V oblasti za hlavou se nachází žlučový váček, zde zejména dbejte aby nůž nezejel hluboko.

Vyjmutí vnitřností z břišní dutiny ryby

  • Po rozříznutí dutiny břišní jí rozevřeme, pak rukou uvolníme blány kol vnitřností a začínáme u hlavy a poustupujeme k ocasu.
  • U hlavy vnitřnosti drží střívkem, které uštípneme a pak vnitřnosti vyjmeme.

Rozdělení vnitřností ryby

  • Nejdříve odstraníme vzduchové měchýře.
  • Následně žlučový vak, který je přisedlý u počátku střívka za hlavou a objeví se po opatrném oddělení blan na spodní části.
  • Váček stiskněte pevně u jeho hrdla - vývodu, aby žluž nepotřísnila vnitřnosti a tahem žlučový váček odstraňte.
  • Jikry a mlíčí lze oddělit snadno.
  • Posutpným popotahováním a cukáním vytáhněte opatrně střívko.

Video kuchání kapra a sladkovodních ryb

**

Odstraňování kůže z kapra video

**

Date: 15.07.2011 - 07:36
1

Bylinková marináda na ryby | bylinkova-marinada-na-ryby


Bylinková marináda na ryby recept

Ingredience:
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 1 lžička majoránky
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 1 lžička soli
  • 200 ml bílého vína
  • 1/2 šálku slunečnicového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup:

Cibuli nakrájíme na drobno a dáme do středně velké mísy. Přidáme prolisovaný česnek, koření, hořčici,sůl, víno a dobře promícháme. Nakonec přidáme olej, citronovou šťávu a ještě důkladně promícháme. Marinádu nalijeme na plátky hovězího masa nebo porce ryb a necháme asi 4 hodiny odležet. Během marinování maso obracíme.

Date: 14.07.2011 - 15:13
3

Rybí tilápie s bylinkovou omáčkou | rybi-tilapie-s-bylinkovou-omackou


Rybí tilápie s bylinkovou omáčkou recept

Ingredience:
  • filety tilápie
  • citron
  • citr. tymián
  • petržel. nať
  • kopr
  • sůl
  • bílý pepř
  • olej
  • cibule
  • česnek
  • smetana
  • hořčice
  • sůl

Postup:
  • Filety tilápie pokapeme citronovou šťávou, potřeme nasekanými bylinkami (citr. tymián, nať, kopr) , sůl, bílý pepř.
  • Na rozpáleném oleji napůl s máslem osmahneme filety a udržujeme v teple.
  • Na lžíci oleje osmahneme najemno nasekanou 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, přidáme smetanu, chvilku povaříme, přidáme bylinky dle chuti ( petr. nať, tymián nebo kopr), lžičku hořčice, dochutíme (sůl nebo pepř nebo vegetu).

Date: 14.07.2011 - 15:30
2

Rybí filé s cibulovou kůrčičkou | rybi-file-s-cibulovou-kurcickou


Rybí filé s cibulovou kůrčičkou recept

Ingredience:
  • filé
  • máslo
  • česnek
  • strouhanka
  • hořčice
  • pažitka (petrž. nať)
  • sůl
  • pepř

Postup:
  • Drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek osmažíme na másle,
  • přimícháme strouhanku a zbytek přísad a dobře promícháme.
  • Ryby dáme na vymazaný pekáč, potřeme připravenou směsí a pečeme asi půl hodiny do křupava.

Date: 14.07.2011 - 15:15
10

Rybí karbanátek | rybi-karbanatek


Rybí karbanátek recept

Ingredience:
  • rybí filé
  • cibule
  • sůl
  • kmín drcený
  • veka
  • mléko
  • vejce 2 ks
  • česnek
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup:
  • Rybí filé opláchneme, zamícháme s jemně nakrájenou očištěnou cibulí, drceným kmínem, vejci, česnekem utřeným se solí, zahustíme vekou namočenou v mléce a vymačkanou a podle chuti dosolíme.
  • Tvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji dozlatova.

Date: 15.07.2011 - 12:35


Editace: 15.7.2011 - 11:46
Počet článků v kategorii: 11
Url:varena-ryba

AD
11 Share
Share
Tweet