Kapr India
Kapr "India" výtečný rybí pochoutkový recept
Ingredience:- kapr očištěný
- citronová šťáva
- sůl
- vejce
- mouka hladká
- tuk
- banány
- olej
- citrón
Postup:
- Porce očištěného kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme asi na 20 minut do chladna.
- Jednotlivé porce namočíme do rozšlehaných osolených vajec, obalíme v mouce a osmažíme.
- Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji.
- Porce ryby podáváme v požadované teplotě obložené plátky opečených banánů a ozdobíme plátkem citronu.
Date: 15.07.2011 - 12:30
11LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Bylinková marináda na ryby recept
Ingredience:- 3 stroužky česneku
- 2 cibule
- 1 lžička majoránky
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžičky provensálského koření
- 1 lžička soli
- 200 ml bílého vína
- 1/2 šálku slunečnicového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup:
Cibuli nakrájíme na drobno a dáme do středně velké mísy. Přidáme prolisovaný česnek, koření, hořčici,sůl, víno a dobře promícháme. Nakonec přidáme olej, citronovou šťávu a ještě důkladně promícháme. Marinádu nalijeme na plátky hovězího masa nebo porce ryb a necháme asi 4 hodiny odležet. Během marinování maso obracíme.
Date: 14.07.2011 - 15:13Kapr pečený se sýrem recept
Ingredience:- kapr očištěný
- sůl
- citronová šťáva
- máslo
- zelená paprika
- uzený sýr eidam
- petrželová nať
Postup:
- Očištěné a opláchnuté porce ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladnu asi 20 minut odležet.
- Pak je složíme do máslem vymazané nádoby.
- Pod každou porci ryby položíme na tenké nudličky nakrájené čerstvé papriky, mírně podlijeme a upečeme téměř doměkka.
- Zasypeme vrstvou strouhaného uzeného sýra a zapečeme.
- Před podáváním na talíř rybu posypeme sekanou petrželovou natí.
Date: 15.07.2011 - 12:27
Vařená ryba zdravý recept
Ingredience:- 1,5 kg ryby
- sůl
- 1 litr vody
- 5 dkg kořenové zeleniny
- 3 dkg cibule
- 4 kuličky pepře
- 1 kulička nového koření
- kousek bobkového listu
- 10 dkg másla na polití
- zelená petržel
- 1 ks citron
Postup:
Ryby vaříme vcelku, nebo naporcované.
- do pekáče nalijeme vodu
- přidáme na kolečka nakrájenou čistou zeleninu
- vaříme 10 minut
- do vařící směsi vložíme vykuchanou osolenou rybu
- vše přikryjeme poklicí
- zmírníme oheň a jemně paříme 15 až 25 minut (pstruha vaříme vcelku 10 - 15 minut)
- pokud je ryba naporcovaná vaříme nejdéle 10 minut
- uvařenou rybu - porce vyndáme do nahřáté mísy a pokapeme máslem
- rybu ozdobíme petrželkou a kolečky citronu
- Přiloha: bramborová kaše, brambory, bílé pečivo atd.
Date: 15.07.2011 - 11:33
Makrela po Řecku recept
Ingredience:- makrela
- cibule
- česnek
- sůl
- oregáno
- olej
- rajčatový protlak
- citrón
- ocet
- zelená petržel
- olivy zelené
Postup:
- Makrelu očistíme a opláchneme.
- Pokapeme ji octem, osolíme a necháme v chladnu asi 20 minut odležet.
- Porce složíme do pekáče, posypeme rozssekanou cibulí s česnekem, rozemnutým oregánem a zalijeme protlakem rozmíchaným se lžící vody, olejem a podle chuti s trochou citronové šťávy.
- Upečeme, do šťávy přidáme pokrájené olivy a necháme asi 5 minut prohřát.
- Podáváme ihned s dílkem citrónu nebo ucháváme v požadované teplotě.
Date: 15.07.2011 - 12:32
Zabíjení, čištění, stahování kůže ryby (kapra, úhoře) návod
Postup:Zabíjení ryby
- kapra zabalíme do utěrky aby nám nevyklouzl
- přes hlavu dáme cíp utěrky
- omráčíme paličkou na maso
- neprodleně zařízneme nožem za hlavu a přerušíme míchu
Usmrcení kapra video s audio návodem
Oškrabávání šupin
- Protože odstraněním kůže ryby se zbavíme užitečných látek stačí rybu jen očistit od šupin.
- Rybu čistíme dokud neoschla, protože zaschlé šupiny pevně drží a můžeme snadno proříznout kůži.
- Šupiny škrábeme tupou hranou nože, struhadlem, či škrabkou na šupiny.
- Lína či okouna před čištěním polijeme vařící vodou, jelikož jejich šupiny více drží na kůži.
- Ryby, které budeme upravovat na modro neškrábeme a dbáme abychom neporušili slizký povrch kůže.
Čištění ryby kapra od šupin video i audio návod
Stahování kůže ryb
- Mladé ryby nestahujeme.
- Stahujeme jen staré, velké ryby a ty které mají tlustou nestravitelnou kůži.
- Rybě nařízneme kůži po celém hřbetě a stahujeme směrem k břichu.
- Pokud se kůže strhává i s masem, pomáháme si nožíkem, kterým maso od kůže odškrabáváme.
- Staženou kůži můžeme použít k vaření rosolu.
- Uhoře stahujeme naříznutím kůže hned za hlavou.
- Úhoře pověsíme za hlavu ocasem dolů.
- Kůži stahujeme vcelku.
- Úhoř má žlučník hned podk kůží nedaleko hlavy, začínáme opatrně abychom žlučník neprotrhli.
Date: 15.07.2011 - 10:41
Editace: 15.7.2011 - 12:32
Počet článků v kategorii: 11
Url:kapr-india