Makrela po Řecku
Makrela po Řecku recept
Ingredience:- makrela
- cibule
- česnek
- sůl
- oregáno
- olej
- rajčatový protlak
- citrón
- ocet
- zelená petržel
- olivy zelené
Postup:
- Makrelu očistíme a opláchneme.
- Pokapeme ji octem, osolíme a necháme v chladnu asi 20 minut odležet.
- Porce složíme do pekáče, posypeme rozssekanou cibulí s česnekem, rozemnutým oregánem a zalijeme protlakem rozmíchaným se lžící vody, olejem a podle chuti s trochou citronové šťávy.
- Upečeme, do šťávy přidáme pokrájené olivy a necháme asi 5 minut prohřát.
- Podáváme ihned s dílkem citrónu nebo ucháváme v požadované teplotě.
Date: 15.07.2011 - 12:32
11LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Rybí karbanátek recept
Ingredience:- rybí filé
- cibule
- sůl
- kmín drcený
- veka
- mléko
- vejce 2 ks
- česnek
- strouhanka
- olej na smažení
Postup:
- Rybí filé opláchneme, zamícháme s jemně nakrájenou očištěnou cibulí, drceným kmínem, vejci, česnekem utřeným se solí, zahustíme vekou namočenou v mléce a vymačkanou a podle chuti dosolíme.
- Tvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji dozlatova.
Date: 15.07.2011 - 12:35
Kuchání kapra či sladkovodních ryb a stahování kůže video
Postup:Rozříznutí břišní dutiny ryby
- Kapr se kuchá stejně jako většina sladkovodních ryb.
- Provedeme mělký řez od řitního otvoru směrem až k hlavě a to na břišní straně ryby.
- Udržujte řez stále ve středu a to zejména mezi ploutvemi, abyste nenarazili do kostí.
- Řez provádějte špičkou nože, tím nedojde k roztržení vnitřností.
- V oblasti za hlavou se nachází žlučový váček, zde zejména dbejte aby nůž nezejel hluboko.
Vyjmutí vnitřností z břišní dutiny ryby
- Po rozříznutí dutiny břišní jí rozevřeme, pak rukou uvolníme blány kol vnitřností a začínáme u hlavy a poustupujeme k ocasu.
- U hlavy vnitřnosti drží střívkem, které uštípneme a pak vnitřnosti vyjmeme.
Rozdělení vnitřností ryby
- Nejdříve odstraníme vzduchové měchýře.
- Následně žlučový vak, který je přisedlý u počátku střívka za hlavou a objeví se po opatrném oddělení blan na spodní části.
- Váček stiskněte pevně u jeho hrdla - vývodu, aby žluž nepotřísnila vnitřnosti a tahem žlučový váček odstraňte.
- Jikry a mlíčí lze oddělit snadno.
- Posutpným popotahováním a cukáním vytáhněte opatrně střívko.
Video kuchání kapra a sladkovodních ryb
Odstraňování kůže z kapra video
Date: 15.07.2011 - 07:36Kapr "India" výtečný rybí pochoutkový recept
Ingredience:- kapr očištěný
- citronová šťáva
- sůl
- vejce
- mouka hladká
- tuk
- banány
- olej
- citrón
Postup:
- Porce očištěného kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme asi na 20 minut do chladna.
- Jednotlivé porce namočíme do rozšlehaných osolených vajec, obalíme v mouce a osmažíme.
- Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji.
- Porce ryby podáváme v požadované teplotě obložené plátky opečených banánů a ozdobíme plátkem citronu.
Date: 15.07.2011 - 12:30
Vařená ryba zdravý recept
Ingredience:- 1,5 kg ryby
- sůl
- 1 litr vody
- 5 dkg kořenové zeleniny
- 3 dkg cibule
- 4 kuličky pepře
- 1 kulička nového koření
- kousek bobkového listu
- 10 dkg másla na polití
- zelená petržel
- 1 ks citron
Postup:
Ryby vaříme vcelku, nebo naporcované.
- do pekáče nalijeme vodu
- přidáme na kolečka nakrájenou čistou zeleninu
- vaříme 10 minut
- do vařící směsi vložíme vykuchanou osolenou rybu
- vše přikryjeme poklicí
- zmírníme oheň a jemně paříme 15 až 25 minut (pstruha vaříme vcelku 10 - 15 minut)
- pokud je ryba naporcovaná vaříme nejdéle 10 minut
- uvařenou rybu - porce vyndáme do nahřáté mísy a pokapeme máslem
- rybu ozdobíme petrželkou a kolečky citronu
- Přiloha: bramborová kaše, brambory, bílé pečivo atd.
Date: 15.07.2011 - 11:33
Rybí filé s cibulovou kůrčičkou recept
Ingredience:- filé
- máslo
- česnek
- strouhanka
- hořčice
- pažitka (petrž. nať)
- sůl
- pepř
Postup:
- Drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek osmažíme na másle,
- přimícháme strouhanku a zbytek přísad a dobře promícháme.
- Ryby dáme na vymazaný pekáč, potřeme připravenou směsí a pečeme asi půl hodiny do křupava.
Date: 14.07.2011 - 15:15
Datum: / Friday, July 15, 2011 - 12:31
Počet článků v kategorii: 11
Url:makrela-po-recku