Okhelp.cz

Recepty, články, nápady, programování. Dříve dum-zahrada, finance, internet a know-how.okhelp.cz Pro lepší výsledky hledání používejte i diakritiku.

Makrela po Řecku


AD MOB

Makrela po Řecku recept

Ingredience:
  • makrela
  • cibule
  • česnek
  • sůl
  • oregáno
  • olej
  • rajčatový protlak
  • citrón
  • ocet
  • zelená petržel
  • olivy zelené

Postup:
  • Makrelu očistíme a opláchneme.
  • Pokapeme ji octem, osolíme a necháme v chladnu asi 20 minut odležet.
  • Porce složíme do pekáče, posypeme rozssekanou cibulí s česnekem, rozemnutým oregánem a zalijeme protlakem rozmíchaným se lžící vody, olejem a podle chuti s trochou citronové šťávy.
  • Upečeme, do šťávy přidáme pokrájené olivy a necháme asi 5 minut prohřát.
  • Podáváme ihned s dílkem citrónu nebo ucháváme v požadované teplotě.

Date: 15.07.2011 - 12:32

11LW NO topic_id




AD

Další témata ....(Topics)


3

Rybí tilápie s bylinkovou omáčkou | rybi-tilapie-s-bylinkovou-omackou


Rybí tilápie s bylinkovou omáčkou recept

Ingredience:
  • filety tilápie
  • citron
  • citr. tymián
  • petržel. nať
  • kopr
  • sůl
  • bílý pepř
  • olej
  • cibule
  • česnek
  • smetana
  • hořčice
  • sůl

Postup:
  • Filety tilápie pokapeme citronovou šťávou, potřeme nasekanými bylinkami (citr. tymián, nať, kopr) , sůl, bílý pepř.
  • Na rozpáleném oleji napůl s máslem osmahneme filety a udržujeme v teple.
  • Na lžíci oleje osmahneme najemno nasekanou 1/2 cibule, 1 stroužek česneku, přidáme smetanu, chvilku povaříme, přidáme bylinky dle chuti ( petr. nať, tymián nebo kopr), lžičku hořčice, dochutíme (sůl nebo pepř nebo vegetu).

Date: 14.07.2011 - 15:30
5

Zabíjení čištění kapra ryby | zabijeni-kapra-ryby


Zabíjení, čištění, stahování kůže ryby (kapra, úhoře) návod

Postup:

Zabíjení ryby

  • kapra zabalíme do utěrky aby nám nevyklouzl
  • přes hlavu dáme cíp utěrky
  • omráčíme paličkou na maso
  • neprodleně zařízneme nožem za hlavu a přerušíme míchu

Usmrcení kapra video s audio návodem

**

Oškrabávání šupin

  • Protože odstraněním kůže ryby se zbavíme užitečných látek stačí rybu jen očistit od šupin.
  • Rybu čistíme dokud neoschla, protože zaschlé šupiny pevně drží a můžeme snadno proříznout kůži.
  • Šupiny škrábeme tupou hranou nože, struhadlem, či škrabkou na šupiny.
  • Lína či okouna před čištěním polijeme vařící vodou, jelikož jejich šupiny více drží na kůži.
  • Ryby, které budeme upravovat na modro neškrábeme a dbáme abychom neporušili slizký povrch kůže.

Čištění ryby kapra od šupin video i audio návod

**

Stahování kůže ryb

  • Mladé ryby nestahujeme.
  • Stahujeme jen staré, velké ryby a ty které mají tlustou nestravitelnou kůži.
  • Rybě nařízneme kůži po celém hřbetě a stahujeme směrem k břichu.
  • Pokud se kůže strhává i s masem, pomáháme si nožíkem, kterým maso od kůže odškrabáváme.
  • Staženou kůži můžeme použít k vaření rosolu.
  • Uhoře stahujeme naříznutím kůže hned za hlavou.
  • Úhoře pověsíme za hlavu ocasem dolů.
  • Kůži stahujeme vcelku.
  • Úhoř má žlučník hned podk kůží nedaleko hlavy, začínáme opatrně abychom žlučník neprotrhli.

Date: 15.07.2011 - 10:41
4

Kuchání kapra a sladkovodních ryb | kuchani-kapra-a-sladkovodnich-ryb


Kuchání kapra či sladkovodních ryb a stahování kůže video

Postup:

Rozříznutí břišní dutiny ryby

  • Kapr se kuchá stejně jako většina sladkovodních ryb.
  • Provedeme mělký řez od řitního otvoru směrem až k hlavě a to na břišní straně ryby.
  • Udržujte řez stále ve středu a to zejména mezi ploutvemi, abyste nenarazili do kostí.
  • Řez provádějte špičkou nože, tím nedojde k roztržení vnitřností.
  • V oblasti za hlavou se nachází žlučový váček, zde zejména dbejte aby nůž nezejel hluboko.

Vyjmutí vnitřností z břišní dutiny ryby

  • Po rozříznutí dutiny břišní jí rozevřeme, pak rukou uvolníme blány kol vnitřností a začínáme u hlavy a poustupujeme k ocasu.
  • U hlavy vnitřnosti drží střívkem, které uštípneme a pak vnitřnosti vyjmeme.

Rozdělení vnitřností ryby

  • Nejdříve odstraníme vzduchové měchýře.
  • Následně žlučový vak, který je přisedlý u počátku střívka za hlavou a objeví se po opatrném oddělení blan na spodní části.
  • Váček stiskněte pevně u jeho hrdla - vývodu, aby žluž nepotřísnila vnitřnosti a tahem žlučový váček odstraňte.
  • Jikry a mlíčí lze oddělit snadno.
  • Posutpným popotahováním a cukáním vytáhněte opatrně střívko.

Video kuchání kapra a sladkovodních ryb

**

Odstraňování kůže z kapra video

**

Date: 15.07.2011 - 07:36
2

Rybí filé s cibulovou kůrčičkou | rybi-file-s-cibulovou-kurcickou


Rybí filé s cibulovou kůrčičkou recept

Ingredience:
  • filé
  • máslo
  • česnek
  • strouhanka
  • hořčice
  • pažitka (petrž. nať)
  • sůl
  • pepř

Postup:
  • Drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek osmažíme na másle,
  • přimícháme strouhanku a zbytek přísad a dobře promícháme.
  • Ryby dáme na vymazaný pekáč, potřeme připravenou směsí a pečeme asi půl hodiny do křupava.

Date: 14.07.2011 - 15:15
10

Rybí karbanátek | rybi-karbanatek


Rybí karbanátek recept

Ingredience:
  • rybí filé
  • cibule
  • sůl
  • kmín drcený
  • veka
  • mléko
  • vejce 2 ks
  • česnek
  • strouhanka
  • olej na smažení

Postup:
  • Rybí filé opláchneme, zamícháme s jemně nakrájenou očištěnou cibulí, drceným kmínem, vejci, česnekem utřeným se solí, zahustíme vekou namočenou v mléce a vymačkanou a podle chuti dosolíme.
  • Tvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji dozlatova.

Date: 15.07.2011 - 12:35


Datum: / Friday, July 15, 2011 - 12:31
Počet článků v kategorii: 11
Url:makrela-po-recku

AD
11 Share
Share
Tweet