Hruškový kompot
Hruškový kompot recept
Ingredience:- 2 kg oloupaných hrušek
- 3/4 l vody
- 30 dkg cukru
- na špičku nože kyseliny citronové
- sterilizujeme při +80°C 30 minut
- na 1 litr vody 40 dkg cukru
Postup:
- Hrušky mají být jednoho druhu, zatvrdlé.
- Plody mohou být různě veliké.
- Před loupáním hrušek si nachystáme vodu s kyselinou citronovou (na špičku nože na 1 litr kyseliny), do které pokládáme oloupané hrušky.
- Tvrdé hrušky předem v okyselené vodě povaříme.
- Jsou li zralejší, rovnáme je do sklenic bez předvaření.
- Zaléváme cukerným roztokem.
- Sterilizujeme.
- Můžeme přidat plody šípku, nebo šťávu z brusinek.
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Borůvková marmeláda recept
Ingredience:- 1 kg borůvek
- 10-25 dkg cukru
Postup:
Na marmeládu se může ovoce prolisovat. Vaříme až zhoustne kaše na poloviční objem. Pak přidáme cukr. Povaříme tak dlouho, až se kapka kaše neroztéká na talíři. Naléváme do sklenic a zavíčkujeme. Povidla do husta uvařená nemusíme již sladit.
Původ, pěstování a zpracování ananasu
Ananas je tropické ovoce pocházející z Jižní Ameriky.
Ananas - jak se co dělá - video
Ve videu se dozvíme a uvidíme celé zpracování ananasu od pěstování, sklizně, mytí, třídění, až po konečnou úpravu.Jahodový kompot recept
Ingredience:- 2 kg jahod
- 1/4 l vody
- 85 dkg cukru
- sterilizujeme při +80°C 20 minut
Postup:
- Na kompot jsou vhodné menší jahody, pěkně vybarvené, čisté.
- Cukr s vodou rozvaříme a házíme do něj po částech jahody bez stopek a zahřejeme do varu.
- Pak sundáme z plotny, jahody vybereme do porcelánové mísy kvůli ochlazení.
- Pak je zalijeme zchladlým cukerným roztokem.
- Druhý den vložíme do sklenic.
- Sterilizujeme, jahody zůstanou ponořeny a nevyplavou.
Jablkový kompot recept
Ingredience:- 2 kg jblek
- 3/4 l vody
- 20-25 dkg cukru
- sterilizujeme při +80°C 20 až 30 minut dle tvrdosti ovoce
Postup:
- Na kompot jsou vhodná jablka s jemnou bílou dužninou, nepřezrálá,bez hniloby a jiného poškození.
- Jablka loupeme, čtvrtíme, vykrojíme jaderníky.
- Aby nezačala hnědnout, vhazujeme je do okyselené vody (na špičku nože kyseliny citronové).
- Ve sklenicích je pak okamžitě zaléváme cukerným roztokem.
- Sterizizujeme.
Jablečná přesnídávka
- 5 kg oloupaných jablek
- 3 balíčky vanilkového pudinku
- 0,5 kg cukru
- 1,5 l vody
Jablka rozvaříme ve vodě, vychladlé rozmixujeme. Přidáme cukr a uvedeme do varu. Ve vodě rozmícháme puding a vlijeme do rozmixovaných jablek. Nalejeme do sklenic a sterilujeme 20 min. při 80 st. C.
K jablečnému základu můžeme přidat rozvařené a rozmixované broskve nebo jahody nebo meruňky.
Editace: 16.6.2011 - 09:19
Počet článků v kategorii: 12
Url:hruskovy-kompot