Malinová marmeláda
Malinová marmeláda recept
Ingredience:- 1 kg ovoce
- 30-40 dkg cukru
Postup:
- Maliny prolisujeme za syrova.
- Předem rozvařené dají více marmelády, ale nebudou tak jemné.
- Za syrova se špatně lisují a je dobré je lisovat s rybízem.
- Vaříme nejdříve bez cukru, po zhoustnutí přidáme cukr a vaříme jen 5-7 minut.
- Rybízu můžeme přidat kolik chceme, ale malinová marmeláda ze samých malin je nejlepší.
- Vynikající je v koblihách, ale musí být tuhá, jinak teče.
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Angreštový kompot recept
Ingredience:- 5 kg ovoce
- 75 dkg cukru krystal
- 1 1/2 litru vody
- Sterilizace při +85°C po dobu 20 minut
Postup:
Zralý, ale tvrdý angrešt zbavíme okvětí a stopek, můžeme i propíchnout, aby nepukal, urovnáme do sklenic, prosypeme cukrem, zalijeme vodou, zavíčkujeme a sterilizujeme. Někdo sklenice po sterilizaci obrací víčkem dolů po dobu než vychladnou, na studenou vlhkou utěrku. Kontrolu těsnosti poznáme podle poklepu na víčko. Netěsné víčko má plechový dutý zvuk.
Původ, pěstování a zpracování ananasu
Ananas je tropické ovoce pocházející z Jižní Ameriky.
Ananas - jak se co dělá - video
Ve videu se dozvíme a uvidíme celé zpracování ananasu od pěstování, sklizně, mytí, třídění, až po konečnou úpravu.Hruškový kompot recept
Ingredience:- 2 kg oloupaných hrušek
- 3/4 l vody
- 30 dkg cukru
- na špičku nože kyseliny citronové
- sterilizujeme při +80°C 30 minut
- na 1 litr vody 40 dkg cukru
Postup:
- Hrušky mají být jednoho druhu, zatvrdlé.
- Plody mohou být různě veliké.
- Před loupáním hrušek si nachystáme vodu s kyselinou citronovou (na špičku nože na 1 litr kyseliny), do které pokládáme oloupané hrušky.
- Tvrdé hrušky předem v okyselené vodě povaříme.
- Jsou li zralejší, rovnáme je do sklenic bez předvaření.
- Zaléváme cukerným roztokem.
- Sterilizujeme.
- Můžeme přidat plody šípku, nebo šťávu z brusinek.
Jahodový kompot recept
Ingredience:- 2 kg jahod
- 1/4 l vody
- 85 dkg cukru
- sterilizujeme při +80°C 20 minut
Postup:
- Na kompot jsou vhodné menší jahody, pěkně vybarvené, čisté.
- Cukr s vodou rozvaříme a házíme do něj po částech jahody bez stopek a zahřejeme do varu.
- Pak sundáme z plotny, jahody vybereme do porcelánové mísy kvůli ochlazení.
- Pak je zalijeme zchladlým cukerným roztokem.
- Druhý den vložíme do sklenic.
- Sterilizujeme, jahody zůstanou ponořeny a nevyplavou.
Broskvový jam recept
Ingredience:- 1 kg odpeckovaného ovoce
- 50 dkg cukru
- 1/4 l šťávy z rybízu, nebo jablek
Postup:
Ovoce (i bez slupky) pokrájíme na kousky a prosypeme jemným cukrem. Necháme do druhého dne uležet. Pak šťávu scedíme, přidáme šťávu z rybízu, či jablek a zahušťujeme až se obsah zmenší na 1/3. Přidáme ovoce a vaříme až do rosolovitého stavu.
Datum: / Thursday, June 16, 2011 - 10:51
Počet článků v kategorii: 12
Url:malinova-marmelada