Broskvový jam
Broskvový jam recept
Ingredience:- 1 kg odpeckovaného ovoce
- 50 dkg cukru
- 1/4 l šťávy z rybízu, nebo jablek
Postup:
Ovoce (i bez slupky) pokrájíme na kousky a prosypeme jemným cukrem. Necháme do druhého dne uležet. Pak šťávu scedíme, přidáme šťávu z rybízu, či jablek a zahušťujeme až se obsah zmenší na 1/3. Přidáme ovoce a vaříme až do rosolovitého stavu.
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Dýňový kompot recept
Ingredience:- 75 dkg očištěné dýně
- 1/2 l 4% octa
- 1/2 l vody
- 50 dkg cukru
- 2 citrony
- několik hřebíčků
- kousek skořice
Postup:
Zralou dýni rozkrájíme na měsíčky. Odstraníme slupku a měkký vnitřek. Pak dužninu nakrájíme na kostky. Zalijeme v nádobě roztokem octa, cukru a vody, zatížíme a necháme v roztoku 2 dny odležet. Pak roztok scedíme a dáme převařit. Do vařícího roztoku vhazujeme po částech dýni a povaříme, až zesklovatí. Pak dýni vyjmeme a dáme do sklenic. Prokládáme ji citronem na kolečka rozkrájeným zbaveným jader. Zbylou šťávu svaříme, až je syrupovitá a nalijeme do sklenic na prochladlou dýni.
Jablečná přesnídávka
- 5 kg oloupaných jablek
- 3 balíčky vanilkového pudinku
- 0,5 kg cukru
- 1,5 l vody
Jablka rozvaříme ve vodě, vychladlé rozmixujeme. Přidáme cukr a uvedeme do varu. Ve vodě rozmícháme puding a vlijeme do rozmixovaných jablek. Nalejeme do sklenic a sterilujeme 20 min. při 80 st. C.
K jablečnému základu můžeme přidat rozvařené a rozmixované broskve nebo jahody nebo meruňky.
Angreštový kompot recept
Ingredience:- 5 kg ovoce
- 75 dkg cukru krystal
- 1 1/2 litru vody
- Sterilizace při +85°C po dobu 20 minut
Postup:
Zralý, ale tvrdý angrešt zbavíme okvětí a stopek, můžeme i propíchnout, aby nepukal, urovnáme do sklenic, prosypeme cukrem, zalijeme vodou, zavíčkujeme a sterilizujeme. Někdo sklenice po sterilizaci obrací víčkem dolů po dobu než vychladnou, na studenou vlhkou utěrku. Kontrolu těsnosti poznáme podle poklepu na víčko. Netěsné víčko má plechový dutý zvuk.
Angreštový jam recept
Ingredience:- 1 kg ovoce
- 50-70 dkg cukru
Postup:
Angrešt i cukru rozdělíme na poloviny. Polovinu angreštu umeleme a dáme rozvařit s polovinou cukru. Druhou část angreštu rozkrájíme na poloviny a přidáme i s druhou polovinou a vaříme až do rosolovitého stavu.
Brusinkový kompot recept
Brusinky dobře rosolují a nekazí se díky dostatku kyselin a pektinů. Ingredience:- 1 kg ovoce
- 30-40 dkg cukru
Postup:
Brusinky omyjeme, přebereme a bez vody postavíme na plotnu až pustí šťávu. Pak přidáme cukr a vaříme 10 minut. Plní se za horka a hned můžeme víčkovat. Můžeme přidat i skořici.
Datum: / Thursday, June 16, 2011 - 8:27
Počet článků v kategorii: 12
Url:broskvovy-jam