Jablečná přesnídávka
Jablečná přesnídávka
- 5 kg oloupaných jablek
- 3 balíčky vanilkového pudinku
- 0,5 kg cukru
- 1,5 l vody
Jablka rozvaříme ve vodě, vychladlé rozmixujeme. Přidáme cukr a uvedeme do varu. Ve vodě rozmícháme puding a vlijeme do rozmixovaných jablek. Nalejeme do sklenic a sterilujeme 20 min. při 80 st. C.
K jablečnému základu můžeme přidat rozvařené a rozmixované broskve nebo jahody nebo meruňky.
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Angreštový jam recept
Ingredience:- 1 kg ovoce
- 50-70 dkg cukru
Postup:
Angrešt i cukru rozdělíme na poloviny. Polovinu angreštu umeleme a dáme rozvařit s polovinou cukru. Druhou část angreštu rozkrájíme na poloviny a přidáme i s druhou polovinou a vaříme až do rosolovitého stavu.
Malinová marmeláda recept
Ingredience:- 1 kg ovoce
- 30-40 dkg cukru
Postup:
- Maliny prolisujeme za syrova.
- Předem rozvařené dají více marmelády, ale nebudou tak jemné.
- Za syrova se špatně lisují a je dobré je lisovat s rybízem.
- Vaříme nejdříve bez cukru, po zhoustnutí přidáme cukr a vaříme jen 5-7 minut.
- Rybízu můžeme přidat kolik chceme, ale malinová marmeláda ze samých malin je nejlepší.
- Vynikající je v koblihách, ale musí být tuhá, jinak teče.
Brusinkový kompot recept
Brusinky dobře rosolují a nekazí se díky dostatku kyselin a pektinů. Ingredience:- 1 kg ovoce
- 30-40 dkg cukru
Postup:
Brusinky omyjeme, přebereme a bez vody postavíme na plotnu až pustí šťávu. Pak přidáme cukr a vaříme 10 minut. Plní se za horka a hned můžeme víčkovat. Můžeme přidat i skořici.
Dýňový kompot recept
Ingredience:- 75 dkg očištěné dýně
- 1/2 l 4% octa
- 1/2 l vody
- 50 dkg cukru
- 2 citrony
- několik hřebíčků
- kousek skořice
Postup:
Zralou dýni rozkrájíme na měsíčky. Odstraníme slupku a měkký vnitřek. Pak dužninu nakrájíme na kostky. Zalijeme v nádobě roztokem octa, cukru a vody, zatížíme a necháme v roztoku 2 dny odležet. Pak roztok scedíme a dáme převařit. Do vařícího roztoku vhazujeme po částech dýni a povaříme, až zesklovatí. Pak dýni vyjmeme a dáme do sklenic. Prokládáme ji citronem na kolečka rozkrájeným zbaveným jader. Zbylou šťávu svaříme, až je syrupovitá a nalijeme do sklenic na prochladlou dýni.
Jablkový kompot recept
Ingredience:- 2 kg jblek
- 3/4 l vody
- 20-25 dkg cukru
- sterilizujeme při +80°C 20 až 30 minut dle tvrdosti ovoce
Postup:
- Na kompot jsou vhodná jablka s jemnou bílou dužninou, nepřezrálá,bez hniloby a jiného poškození.
- Jablka loupeme, čtvrtíme, vykrojíme jaderníky.
- Aby nezačala hnědnout, vhazujeme je do okyselené vody (na špičku nože kyseliny citronové).
- Ve sklenicích je pak okamžitě zaléváme cukerným roztokem.
- Sterizizujeme.
Datum: / 21.11.2010 - 19:42
Počet článků v kategorii: 12
Url:jablecna-presnidavka