Brusinkový kompot
Brusinkový kompot recept
Brusinky dobře rosolují a nekazí se díky dostatku kyselin a pektinů. Ingredience:- 1 kg ovoce
- 30-40 dkg cukru
Postup:
Brusinky omyjeme, přebereme a bez vody postavíme na plotnu až pustí šťávu. Pak přidáme cukr a vaříme 10 minut. Plní se za horka a hned můžeme víčkovat. Můžeme přidat i skořici.
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Jahodový kompot recept
Ingredience:- 2 kg jahod
- 1/4 l vody
- 85 dkg cukru
- sterilizujeme při +80°C 20 minut
Postup:
- Na kompot jsou vhodné menší jahody, pěkně vybarvené, čisté.
- Cukr s vodou rozvaříme a házíme do něj po částech jahody bez stopek a zahřejeme do varu.
- Pak sundáme z plotny, jahody vybereme do porcelánové mísy kvůli ochlazení.
- Pak je zalijeme zchladlým cukerným roztokem.
- Druhý den vložíme do sklenic.
- Sterilizujeme, jahody zůstanou ponořeny a nevyplavou.
Angreštový jam recept
Ingredience:- 1 kg ovoce
- 50-70 dkg cukru
Postup:
Angrešt i cukru rozdělíme na poloviny. Polovinu angreštu umeleme a dáme rozvařit s polovinou cukru. Druhou část angreštu rozkrájíme na poloviny a přidáme i s druhou polovinou a vaříme až do rosolovitého stavu.
Jablkový kompot recept
Ingredience:- 2 kg jblek
- 3/4 l vody
- 20-25 dkg cukru
- sterilizujeme při +80°C 20 až 30 minut dle tvrdosti ovoce
Postup:
- Na kompot jsou vhodná jablka s jemnou bílou dužninou, nepřezrálá,bez hniloby a jiného poškození.
- Jablka loupeme, čtvrtíme, vykrojíme jaderníky.
- Aby nezačala hnědnout, vhazujeme je do okyselené vody (na špičku nože kyseliny citronové).
- Ve sklenicích je pak okamžitě zaléváme cukerným roztokem.
- Sterizizujeme.
Malinová marmeláda recept
Ingredience:- 1 kg ovoce
- 30-40 dkg cukru
Postup:
- Maliny prolisujeme za syrova.
- Předem rozvařené dají více marmelády, ale nebudou tak jemné.
- Za syrova se špatně lisují a je dobré je lisovat s rybízem.
- Vaříme nejdříve bez cukru, po zhoustnutí přidáme cukr a vaříme jen 5-7 minut.
- Rybízu můžeme přidat kolik chceme, ale malinová marmeláda ze samých malin je nejlepší.
- Vynikající je v koblihách, ale musí být tuhá, jinak teče.
Původ, pěstování a zpracování ananasu
Ananas je tropické ovoce pocházející z Jižní Ameriky.
Ananas - jak se co dělá - video
Ve videu se dozvíme a uvidíme celé zpracování ananasu od pěstování, sklizně, mytí, třídění, až po konečnou úpravu.Datum: / Thursday, June 16, 2011 - 8:35
Počet článků v kategorii: 12
Url:brusinkovy-kompot