Ananas původ a zpracování
Původ, pěstování a zpracování ananasu
Ananas je tropické ovoce pocházející z Jižní Ameriky.
Ananas - jak se co dělá - video
Ve videu se dozvíme a uvidíme celé zpracování ananasu od pěstování, sklizně, mytí, třídění, až po konečnou úpravu.12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Brusinkový kompot recept
Brusinky dobře rosolují a nekazí se díky dostatku kyselin a pektinů. Ingredience:- 1 kg ovoce
- 30-40 dkg cukru
Postup:
Brusinky omyjeme, přebereme a bez vody postavíme na plotnu až pustí šťávu. Pak přidáme cukr a vaříme 10 minut. Plní se za horka a hned můžeme víčkovat. Můžeme přidat i skořici.
Malinová marmeláda recept
Ingredience:- 1 kg ovoce
- 30-40 dkg cukru
Postup:
- Maliny prolisujeme za syrova.
- Předem rozvařené dají více marmelády, ale nebudou tak jemné.
- Za syrova se špatně lisují a je dobré je lisovat s rybízem.
- Vaříme nejdříve bez cukru, po zhoustnutí přidáme cukr a vaříme jen 5-7 minut.
- Rybízu můžeme přidat kolik chceme, ale malinová marmeláda ze samých malin je nejlepší.
- Vynikající je v koblihách, ale musí být tuhá, jinak teče.
Broskvový jam recept
Ingredience:- 1 kg odpeckovaného ovoce
- 50 dkg cukru
- 1/4 l šťávy z rybízu, nebo jablek
Postup:
Ovoce (i bez slupky) pokrájíme na kousky a prosypeme jemným cukrem. Necháme do druhého dne uležet. Pak šťávu scedíme, přidáme šťávu z rybízu, či jablek a zahušťujeme až se obsah zmenší na 1/3. Přidáme ovoce a vaříme až do rosolovitého stavu.
Angreštový jam recept
Ingredience:- 1 kg ovoce
- 50-70 dkg cukru
Postup:
Angrešt i cukru rozdělíme na poloviny. Polovinu angreštu umeleme a dáme rozvařit s polovinou cukru. Druhou část angreštu rozkrájíme na poloviny a přidáme i s druhou polovinou a vaříme až do rosolovitého stavu.
Jablečná přesnídávka
- 5 kg oloupaných jablek
- 3 balíčky vanilkového pudinku
- 0,5 kg cukru
- 1,5 l vody
Jablka rozvaříme ve vodě, vychladlé rozmixujeme. Přidáme cukr a uvedeme do varu. Ve vodě rozmícháme puding a vlijeme do rozmixovaných jablek. Nalejeme do sklenic a sterilujeme 20 min. při 80 st. C.
K jablečnému základu můžeme přidat rozvařené a rozmixované broskve nebo jahody nebo meruňky.
Editace: 5.7.2020 - 11:01
Počet článků v kategorii: 12
Url:ananas-puvod-zpracovani