Rašlový síťový pytel na brambory a zeleninu
Co je to rašlový pytel
Rašlový pytel je pytel síťový, vzdušný,pro uchování brambor, zeleniny za účelem,
aby se tyto nezapařily a nezačaly hnít.
Date: 31.07.2020 - 14:27
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Erteple s kyškú - recept ze Slovácka
Složení pro jednu osobu:- 1/2 kg brambor
- 1/2 litru kyšky
- 5 dkg okurku salátovky
- sůl
- kmín
- pepř
Postup:
Oškrábané brambory uvaříme se solí a kmínem a scedíme. Okurek nastrouháme, posolíme, přidáme pepř a rozmícháme v kyšce. Brambory nandáme na talíře, omastíme vepřovým sádlem, či máslem, jak je komu libo. Přidáme snítku petrželky pokud máme na ozdobení. Kyšku nalijeme do hrníčků a pustíme se do levné, lehké a velmi chutné večeře.
Brambory s pomazánkovým máslem namísto tatarské omáčky - zdravé recepty
Máte zažívací, či jiné potíže při konzumaci tatarské omáčky?Zkuste jí nahradit pomazánkovým máslem.
Stačí jen malé množství, aby jídlo bylo více dietní. Jaký druh pomazánkového másla zvolíte, to již záleží na vaši oblibě toho, či onoho výrobku.
Určitě to vyzkoušejte, i když zatím problémy s majonézou nemáte, protože pomazánkové máslo je zdravé.
Dobrá bramborová večeře:
Ingredience:- 6 větších brambor
- 20 dkg salámu
- 4 vejce
- 20 dkg sýra nivy (sýr cihla)
- 1 cibule
Brambory ve slupce lehce povaříme, po vychladnutí je rozkrojíme na půl. Každou polovinu vydlabeme a plníme připravenou směsí.
Směs:
Z cibulky a vajec uvaříme vaječinu, přidáme sůl a pepř. Vychladnutou vaječinu smícháme s vydlabanou bramorovou hmotou, přidáme nastrouhaný salám a sýr. Smíchanou směsí plníme vydlabané brambory a zapečeme v troubě.
Do směsi můžeme dle chuti přidat své vlastní nápady ( podušené hříbky, slaninu, zeleninu...)
Před dopečením posypeme bramborové půlky trochou sýra. Brambory podáváme se zeleninovou oblohou.
BRAMBOROVÉ TĚSTO
- 70 dkg vařených brambor
- 4 dkg másla
- asi 1 dkg soli
- 2 vejce
- 12 dkg polohrubé mouky
Staročeské zapékané brambory recept
Ingredience:- 1 kg brambor
- 0,5 kg kysaného zelí
- 0,2 kg slaniny
- 1 cibule
- sůl
- kmín
- mléko
- olej, nebo vepřové sádlo
Postup:
- Oloupané, očištěné brambory uvaříme a pak pomačkáme.
- Přidáme do brambor teplé mléko a uděláme z nich hustší kaši.
- Mírně opečeme slaninu, přidáme k ní cibuli a krátce opražíme.
- Přidáme kysané zelí, kmín a podusíme.
- Do tukem vymaštěné zapékací mísy dáme polovinu bramborové kaše a na ni rozprostřeme dušené zelí.
- Pokryjeme druhou polovinou kaše.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Ozdobíme osmaženou cibulkou
Editace: 31. 7. 2020 - 14:26
Počet článků v kategorii: 12
Url:raslovy-sitovy-pytel-na-brambory-a-zeleninu