Rašlový síťový pytel na brambory a zeleninu
Co je to rašlový pytel
Rašlový pytel je pytel síťový, vzdušný,pro uchování brambor, zeleniny za účelem,
aby se tyto nezapařily a nezačaly hnít.
Date: 31.07.2020 - 14:27
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Anglické brambory recept
Ingredience:- 3/4 kg brambor
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 250 g anglické slaniny
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 4 vejce
- petrželka
Postup:
- Brambory, papriku i cibuli nakrájíme plátky.
- Anglickou slaninu nakrájíme na kostky 5 x 5 mm a dáme na pánev opustit.
- Pak ji z pánve vyjmeme a dáme stranou.
- Ve slaninovém výpeku zahřejeme 2 lžíce oleje.
- V pánvi opékáme plátky brambor za stálého obracení zhruba 15 minut až dozlatova, jako hranolky.
- Pak přidáme cibuli, papriku i anglickou slaninu, trochu nasekané petrželky zakryjeme a přibližně 5 minut spolu s bramborami podusíme.
- Dochutíme, osolíme, opepříme.
- K bramborům jsou vhodná například volská oka.
BRAMBOROVÝ NÁKYP SE SÝREM A MASEM
Složení:- 0,5 kg vařených brambory
- 1 cibule
- 0,5 kg mletého masa
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 4 vejce
- strouhanka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 0,3 kg rajčat
- 0,1 kg sýr cihla
- hořčice
- sůl, pepř
- olej
- muškátový oříšek
Postup:
Mleté maso smícháme s cibulí, rajčatovým protlakem, hořčicí, vejcem, strouhankou, solí a pepřem. Ze směsi tvarujeme kuličky a asi 5 minut je opékáme v horkém oleji. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Smetanu rozmícháme se smetanou, 3 vejci, okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Zapékací formu vymažeme tukem a do ní klademe střídavě brambory, rajčata a masové kuličky, Vše přelijeme vaječnou smetanou. Formu přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě při teplotě 175 st.. C ( elektr. trouba 200 st. C) asi půl hodiny. Potom z formy sundáme alobal, nákyp posypeme strouhaným sýrem a zapékáme dalších 10 minut. Hotový nákyp můžeme posypat pažitkou.
BRAMBOROVÉ TĚSTO
- 70 dkg vařených brambor
- 4 dkg másla
- asi 1 dkg soli
- 2 vejce
- 12 dkg polohrubé mouky
Dobrá bramborová večeře:
Ingredience:- 6 větších brambor
- 20 dkg salámu
- 4 vejce
- 20 dkg sýra nivy (sýr cihla)
- 1 cibule
Brambory ve slupce lehce povaříme, po vychladnutí je rozkrojíme na půl. Každou polovinu vydlabeme a plníme připravenou směsí.
Směs:
Z cibulky a vajec uvaříme vaječinu, přidáme sůl a pepř. Vychladnutou vaječinu smícháme s vydlabanou bramorovou hmotou, přidáme nastrouhaný salám a sýr. Smíchanou směsí plníme vydlabané brambory a zapečeme v troubě.
Do směsi můžeme dle chuti přidat své vlastní nápady ( podušené hříbky, slaninu, zeleninu...)
Před dopečením posypeme bramborové půlky trochou sýra. Brambory podáváme se zeleninovou oblohou.
Brambory s pomazánkovým máslem namísto tatarské omáčky - zdravé recepty
Máte zažívací, či jiné potíže při konzumaci tatarské omáčky?Zkuste jí nahradit pomazánkovým máslem.
Stačí jen malé množství, aby jídlo bylo více dietní. Jaký druh pomazánkového másla zvolíte, to již záleží na vaši oblibě toho, či onoho výrobku.
Určitě to vyzkoušejte, i když zatím problémy s majonézou nemáte, protože pomazánkové máslo je zdravé.
Editace: 31. 7. 2020 - 14:26
Počet článků v kategorii: 12
Url:raslovy-sitovy-pytel-na-brambory-a-zeleninu