Bramborová večeře
Dobrá bramborová večeře:
Ingredience:- 6 větších brambor
- 20 dkg salámu
- 4 vejce
- 20 dkg sýra nivy (sýr cihla)
- 1 cibule
Brambory ve slupce lehce povaříme, po vychladnutí je rozkrojíme na půl. Každou polovinu vydlabeme a plníme připravenou směsí.
Směs:
Z cibulky a vajec uvaříme vaječinu, přidáme sůl a pepř. Vychladnutou vaječinu smícháme s vydlabanou bramorovou hmotou, přidáme nastrouhaný salám a sýr. Smíchanou směsí plníme vydlabané brambory a zapečeme v troubě.
Do směsi můžeme dle chuti přidat své vlastní nápady ( podušené hříbky, slaninu, zeleninu...)
Před dopečením posypeme bramborové půlky trochou sýra. Brambory podáváme se zeleninovou oblohou.
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Bramborák trochu jinak
Složení:- brambory
- majoránka
- sýr (eidam, niva)
Postup:
Na pánvičce rozehřejeme olej a vložíme na hrubém struhadle nastrouhané brambory. Posypeme majoránkou. Necháme cca 3-4 minuty smažit, po té obrátíme a posypeme opět majoránkou a sýrem (pokud dáme nivu, po obrácení nesolíme, u eidamu solíme). Opět pečeme 3 - 4 minuty, než se sýr roztaví a brambory změknou. Podáváme se zeleninovou přílohou. Je to mňamka a hlavně rychlovka na super večeři.Co je to rašlový pytel
Rašlový pytel je pytel síťový, vzdušný,pro uchování brambor, zeleniny za účelem,
aby se tyto nezapařily a nezačaly hnít.
Date: 31.07.2020 - 14:27
Bramborový salát horský starohuťský velmi zdravý dietní recept
Ingredience:- 1 kg brambor vařených v slupce
- nakládaný hrášek
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 celer
- sladká paprika v prášku
- lžíce stolního oleje
- sůl
- 1 velkou cibuli sirovou
- nakládané okurky
Postup:
Zeleninu nakrájíme na kostičky a dáme povařit. Oloupeme uvařené brambory a nakrájíme na kolečka. Polijeme vařenou zeleninou. Nakrájíme na kostečky 2 okurky, či dle chuti a přidáme do salátu. Nakrájíme na drobné kousky cibuli a přidáme do salátu. Přidáme hrášek. Posypeme sladkou paprikou. Přidáme sůl a olej dle chuti. Opatrně promícháme ať ze salátu není kaše.
BRAMBOROVÝ NÁKYP SE SÝREM A MASEM
Složení:- 0,5 kg vařených brambory
- 1 cibule
- 0,5 kg mletého masa
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 4 vejce
- strouhanka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 0,3 kg rajčat
- 0,1 kg sýr cihla
- hořčice
- sůl, pepř
- olej
- muškátový oříšek
Postup:
Mleté maso smícháme s cibulí, rajčatovým protlakem, hořčicí, vejcem, strouhankou, solí a pepřem. Ze směsi tvarujeme kuličky a asi 5 minut je opékáme v horkém oleji. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Smetanu rozmícháme se smetanou, 3 vejci, okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Zapékací formu vymažeme tukem a do ní klademe střídavě brambory, rajčata a masové kuličky, Vše přelijeme vaječnou smetanou. Formu přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě při teplotě 175 st.. C ( elektr. trouba 200 st. C) asi půl hodiny. Potom z formy sundáme alobal, nákyp posypeme strouhaným sýrem a zapékáme dalších 10 minut. Hotový nákyp můžeme posypat pažitkou.
Brambory s pomazánkovým máslem namísto tatarské omáčky - zdravé recepty
Máte zažívací, či jiné potíže při konzumaci tatarské omáčky?Zkuste jí nahradit pomazánkovým máslem.
Stačí jen malé množství, aby jídlo bylo více dietní. Jaký druh pomazánkového másla zvolíte, to již záleží na vaši oblibě toho, či onoho výrobku.
Určitě to vyzkoušejte, i když zatím problémy s majonézou nemáte, protože pomazánkové máslo je zdravé.
Editace: 22.10.2010 - 21:40
Počet článků v kategorii: 12
Url:bramborova-vecere