Bramborová večeře
Dobrá bramborová večeře:
Ingredience:- 6 větších brambor
- 20 dkg salámu
- 4 vejce
- 20 dkg sýra nivy (sýr cihla)
- 1 cibule
Brambory ve slupce lehce povaříme, po vychladnutí je rozkrojíme na půl. Každou polovinu vydlabeme a plníme připravenou směsí.
Směs:
Z cibulky a vajec uvaříme vaječinu, přidáme sůl a pepř. Vychladnutou vaječinu smícháme s vydlabanou bramorovou hmotou, přidáme nastrouhaný salám a sýr. Smíchanou směsí plníme vydlabané brambory a zapečeme v troubě.
Do směsi můžeme dle chuti přidat své vlastní nápady ( podušené hříbky, slaninu, zeleninu...)
Před dopečením posypeme bramborové půlky trochou sýra. Brambory podáváme se zeleninovou oblohou.
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
BRAMBOROVÝ NÁKYP SE SÝREM A MASEM
Složení:- 0,5 kg vařených brambory
- 1 cibule
- 0,5 kg mletého masa
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 4 vejce
- strouhanka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 0,3 kg rajčat
- 0,1 kg sýr cihla
- hořčice
- sůl, pepř
- olej
- muškátový oříšek
Postup:
Mleté maso smícháme s cibulí, rajčatovým protlakem, hořčicí, vejcem, strouhankou, solí a pepřem. Ze směsi tvarujeme kuličky a asi 5 minut je opékáme v horkém oleji. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Smetanu rozmícháme se smetanou, 3 vejci, okořeníme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Zapékací formu vymažeme tukem a do ní klademe střídavě brambory, rajčata a masové kuličky, Vše přelijeme vaječnou smetanou. Formu přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté horkovzdušné troubě při teplotě 175 st.. C ( elektr. trouba 200 st. C) asi půl hodiny. Potom z formy sundáme alobal, nákyp posypeme strouhaným sýrem a zapékáme dalších 10 minut. Hotový nákyp můžeme posypat pažitkou.
Co je to rašlový pytel
Rašlový pytel je pytel síťový, vzdušný,pro uchování brambor, zeleniny za účelem,
aby se tyto nezapařily a nezačaly hnít.
Date: 31.07.2020 - 14:27
BRAMBOROVÉ TĚSTO
- 70 dkg vařených brambor
- 4 dkg másla
- asi 1 dkg soli
- 2 vejce
- 12 dkg polohrubé mouky
BRAMBOROVÉ CHLEBÁNKY
Složení:- 4 - 5 vařených brambor - nejlépe z předešlého dne
- 600 g hladké mouky
- 1 kostka droždí
- trocha soli
- asi 200 ml vody
Postup:
Do mísy nastrouháme vařené brambory, přidáme mouku, sůl, vodu, kvásek a vypracujeme v těsto. Necháme odpočinout na teplém místě. Těsto překlopíme na pomoučněný vál a tvoříme malé bochánky asi o velikosti dlaně. Před pečením bochánky potíráme vodou nebo vodou s mlékem a pečeme na pečícím papíře. Pečeme při teplotě 190 st. C asi 15 minut do zezlátnutí. Bochánky lze jíst se salámem, sýrem, čínským zelím apod.. Jsou výborné.
Bramborák trochu jinak
Složení:- brambory
- majoránka
- sýr (eidam, niva)
Postup:
Na pánvičce rozehřejeme olej a vložíme na hrubém struhadle nastrouhané brambory. Posypeme majoránkou. Necháme cca 3-4 minuty smažit, po té obrátíme a posypeme opět majoránkou a sýrem (pokud dáme nivu, po obrácení nesolíme, u eidamu solíme). Opět pečeme 3 - 4 minuty, než se sýr roztaví a brambory změknou. Podáváme se zeleninovou přílohou. Je to mňamka a hlavně rychlovka na super večeři.Editace: 22.10.2010 - 21:40
Počet článků v kategorii: 12
Url:bramborova-vecere