Bramborové chlebánky
BRAMBOROVÉ CHLEBÁNKY
Složení:- 4 - 5 vařených brambor - nejlépe z předešlého dne
- 600 g hladké mouky
- 1 kostka droždí
- trocha soli
- asi 200 ml vody
Postup:
Do mísy nastrouháme vařené brambory, přidáme mouku, sůl, vodu, kvásek a vypracujeme v těsto. Necháme odpočinout na teplém místě. Těsto překlopíme na pomoučněný vál a tvoříme malé bochánky asi o velikosti dlaně. Před pečením bochánky potíráme vodou nebo vodou s mlékem a pečeme na pečícím papíře. Pečeme při teplotě 190 st. C asi 15 minut do zezlátnutí. Bochánky lze jíst se salámem, sýrem, čínským zelím apod.. Jsou výborné.
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Brambory s pomazánkovým máslem namísto tatarské omáčky - zdravé recepty
Máte zažívací, či jiné potíže při konzumaci tatarské omáčky?Zkuste jí nahradit pomazánkovým máslem.
Stačí jen malé množství, aby jídlo bylo více dietní. Jaký druh pomazánkového másla zvolíte, to již záleží na vaši oblibě toho, či onoho výrobku.
Určitě to vyzkoušejte, i když zatím problémy s majonézou nemáte, protože pomazánkové máslo je zdravé.
Bramborový salát s majonézou recept
Ingredience:- 2 kg brambor
- 1-2 ks cibule
- 1 ks celer
- 2 ks mrkve
- 2 ks petržele
- hrášek (může být i nakládaný, ale ten pak nemusíme vařit)
- sůl
- ocet
Postup:
- Uvaříme brambory očištěné a ve slupce.
- Uvaříme na kostky nakrájenou zeleninu (bez cibule, ta se dává syrová)a v mícháme opatrně do oloupaných a na kolečka nakrájených brambor.
- Vmícháme na kostečky nakrájenou cibuli.
- Osolíme a přidáme lžíci octa a oleje pokud nebudeme dávat majonézu.
- Vmícháme majonézu nyní, nebo si každý stolovník přidá sám, kolik bude chtít.
Co je to rašlový pytel
Rašlový pytel je pytel síťový, vzdušný,pro uchování brambor, zeleniny za účelem,
aby se tyto nezapařily a nezačaly hnít.
Date: 31.07.2020 - 14:27
Erteple s kyškú - recept ze Slovácka
Složení pro jednu osobu:- 1/2 kg brambor
- 1/2 litru kyšky
- 5 dkg okurku salátovky
- sůl
- kmín
- pepř
Postup:
Oškrábané brambory uvaříme se solí a kmínem a scedíme. Okurek nastrouháme, posolíme, přidáme pepř a rozmícháme v kyšce. Brambory nandáme na talíře, omastíme vepřovým sádlem, či máslem, jak je komu libo. Přidáme snítku petrželky pokud máme na ozdobení. Kyšku nalijeme do hrníčků a pustíme se do levné, lehké a velmi chutné večeře.
Bramborový salát horský starohuťský velmi zdravý dietní recept
Ingredience:- 1 kg brambor vařených v slupce
- nakládaný hrášek
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 celer
- sladká paprika v prášku
- lžíce stolního oleje
- sůl
- 1 velkou cibuli sirovou
- nakládané okurky
Postup:
Zeleninu nakrájíme na kostičky a dáme povařit. Oloupeme uvařené brambory a nakrájíme na kolečka. Polijeme vařenou zeleninou. Nakrájíme na kostečky 2 okurky, či dle chuti a přidáme do salátu. Nakrájíme na drobné kousky cibuli a přidáme do salátu. Přidáme hrášek. Posypeme sladkou paprikou. Přidáme sůl a olej dle chuti. Opatrně promícháme ať ze salátu není kaše.
Datum: / Wednesday, June 08, 2011 - 20:5
Počet článků v kategorii: 12
Url:bramborove-chlebanky