Anglické brambory
Anglické brambory recept
Ingredience:- 3/4 kg brambor
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 250 g anglické slaniny
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 4 vejce
- petrželka
Postup:
- Brambory, papriku i cibuli nakrájíme plátky.
- Anglickou slaninu nakrájíme na kostky 5 x 5 mm a dáme na pánev opustit.
- Pak ji z pánve vyjmeme a dáme stranou.
- Ve slaninovém výpeku zahřejeme 2 lžíce oleje.
- V pánvi opékáme plátky brambor za stálého obracení zhruba 15 minut až dozlatova, jako hranolky.
- Pak přidáme cibuli, papriku i anglickou slaninu, trochu nasekané petrželky zakryjeme a přibližně 5 minut spolu s bramborami podusíme.
- Dochutíme, osolíme, opepříme.
- K bramborům jsou vhodná například volská oka.
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
BRAMBOROVÉ TĚSTO
- 70 dkg vařených brambor
- 4 dkg másla
- asi 1 dkg soli
- 2 vejce
- 12 dkg polohrubé mouky
Erteple s kyškú - recept ze Slovácka
Složení pro jednu osobu:- 1/2 kg brambor
- 1/2 litru kyšky
- 5 dkg okurku salátovky
- sůl
- kmín
- pepř
Postup:
Oškrábané brambory uvaříme se solí a kmínem a scedíme. Okurek nastrouháme, posolíme, přidáme pepř a rozmícháme v kyšce. Brambory nandáme na talíře, omastíme vepřovým sádlem, či máslem, jak je komu libo. Přidáme snítku petrželky pokud máme na ozdobení. Kyšku nalijeme do hrníčků a pustíme se do levné, lehké a velmi chutné večeře.
BRAMBOROVÉ CHLEBÁNKY
Složení:- 4 - 5 vařených brambor - nejlépe z předešlého dne
- 600 g hladké mouky
- 1 kostka droždí
- trocha soli
- asi 200 ml vody
Postup:
Do mísy nastrouháme vařené brambory, přidáme mouku, sůl, vodu, kvásek a vypracujeme v těsto. Necháme odpočinout na teplém místě. Těsto překlopíme na pomoučněný vál a tvoříme malé bochánky asi o velikosti dlaně. Před pečením bochánky potíráme vodou nebo vodou s mlékem a pečeme na pečícím papíře. Pečeme při teplotě 190 st. C asi 15 minut do zezlátnutí. Bochánky lze jíst se salámem, sýrem, čínským zelím apod.. Jsou výborné.
Bramborák trochu jinak
Složení:- brambory
- majoránka
- sýr (eidam, niva)
Postup:
Na pánvičce rozehřejeme olej a vložíme na hrubém struhadle nastrouhané brambory. Posypeme majoránkou. Necháme cca 3-4 minuty smažit, po té obrátíme a posypeme opět majoránkou a sýrem (pokud dáme nivu, po obrácení nesolíme, u eidamu solíme). Opět pečeme 3 - 4 minuty, než se sýr roztaví a brambory změknou. Podáváme se zeleninovou přílohou. Je to mňamka a hlavně rychlovka na super večeři.Brambory s pomazánkovým máslem namísto tatarské omáčky - zdravé recepty
Máte zažívací, či jiné potíže při konzumaci tatarské omáčky?Zkuste jí nahradit pomazánkovým máslem.
Stačí jen malé množství, aby jídlo bylo více dietní. Jaký druh pomazánkového másla zvolíte, to již záleží na vaši oblibě toho, či onoho výrobku.
Určitě to vyzkoušejte, i když zatím problémy s majonézou nemáte, protože pomazánkové máslo je zdravé.
Editace: 19.6.2011 - 11:14
Počet článků v kategorii: 12
Url:anglicke-brambory