Anglické brambory
Anglické brambory recept
Ingredience:- 3/4 kg brambor
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 250 g anglické slaniny
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 4 vejce
- petrželka
Postup:
- Brambory, papriku i cibuli nakrájíme plátky.
- Anglickou slaninu nakrájíme na kostky 5 x 5 mm a dáme na pánev opustit.
- Pak ji z pánve vyjmeme a dáme stranou.
- Ve slaninovém výpeku zahřejeme 2 lžíce oleje.
- V pánvi opékáme plátky brambor za stálého obracení zhruba 15 minut až dozlatova, jako hranolky.
- Pak přidáme cibuli, papriku i anglickou slaninu, trochu nasekané petrželky zakryjeme a přibližně 5 minut spolu s bramborami podusíme.
- Dochutíme, osolíme, opepříme.
- K bramborům jsou vhodná například volská oka.
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Co je to rašlový pytel
Rašlový pytel je pytel síťový, vzdušný,pro uchování brambor, zeleniny za účelem,
aby se tyto nezapařily a nezačaly hnít.
Date: 31.07.2020 - 14:27
Brambory s pomazánkovým máslem namísto tatarské omáčky - zdravé recepty
Máte zažívací, či jiné potíže při konzumaci tatarské omáčky?Zkuste jí nahradit pomazánkovým máslem.
Stačí jen malé množství, aby jídlo bylo více dietní. Jaký druh pomazánkového másla zvolíte, to již záleží na vaši oblibě toho, či onoho výrobku.
Určitě to vyzkoušejte, i když zatím problémy s majonézou nemáte, protože pomazánkové máslo je zdravé.
Bramborový salát s majonézou recept
Ingredience:- 2 kg brambor
- 1-2 ks cibule
- 1 ks celer
- 2 ks mrkve
- 2 ks petržele
- hrášek (může být i nakládaný, ale ten pak nemusíme vařit)
- sůl
- ocet
Postup:
- Uvaříme brambory očištěné a ve slupce.
- Uvaříme na kostky nakrájenou zeleninu (bez cibule, ta se dává syrová)a v mícháme opatrně do oloupaných a na kolečka nakrájených brambor.
- Vmícháme na kostečky nakrájenou cibuli.
- Osolíme a přidáme lžíci octa a oleje pokud nebudeme dávat majonézu.
- Vmícháme majonézu nyní, nebo si každý stolovník přidá sám, kolik bude chtít.
Staročeské zapékané brambory recept
Ingredience:- 1 kg brambor
- 0,5 kg kysaného zelí
- 0,2 kg slaniny
- 1 cibule
- sůl
- kmín
- mléko
- olej, nebo vepřové sádlo
Postup:
- Oloupané, očištěné brambory uvaříme a pak pomačkáme.
- Přidáme do brambor teplé mléko a uděláme z nich hustší kaši.
- Mírně opečeme slaninu, přidáme k ní cibuli a krátce opražíme.
- Přidáme kysané zelí, kmín a podusíme.
- Do tukem vymaštěné zapékací mísy dáme polovinu bramborové kaše a na ni rozprostřeme dušené zelí.
- Pokryjeme druhou polovinou kaše.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Ozdobíme osmaženou cibulkou
BRAMBOROVÉ CHLEBÁNKY
Složení:- 4 - 5 vařených brambor - nejlépe z předešlého dne
- 600 g hladké mouky
- 1 kostka droždí
- trocha soli
- asi 200 ml vody
Postup:
Do mísy nastrouháme vařené brambory, přidáme mouku, sůl, vodu, kvásek a vypracujeme v těsto. Necháme odpočinout na teplém místě. Těsto překlopíme na pomoučněný vál a tvoříme malé bochánky asi o velikosti dlaně. Před pečením bochánky potíráme vodou nebo vodou s mlékem a pečeme na pečícím papíře. Pečeme při teplotě 190 st. C asi 15 minut do zezlátnutí. Bochánky lze jíst se salámem, sýrem, čínským zelím apod.. Jsou výborné.
Editace: 19.6.2011 - 11:14
Počet článků v kategorii: 12
Url:anglicke-brambory