Bramborový salát starohuťský
AD MOB
Bramborový salát horský starohuťský velmi zdravý dietní recept
Ingredience:- 1 kg brambor vařených v slupce
- nakládaný hrášek
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 celer
- sladká paprika v prášku
- lžíce stolního oleje
- sůl
- 1 velkou cibuli sirovou
- nakládané okurky
Postup:
Zeleninu nakrájíme na kostičky a dáme povařit. Oloupeme uvařené brambory a nakrájíme na kolečka. Polijeme vařenou zeleninou. Nakrájíme na kostečky 2 okurky, či dle chuti a přidáme do salátu. Nakrájíme na drobné kousky cibuli a přidáme do salátu. Přidáme hrášek. Posypeme sladkou paprikou. Přidáme sůl a olej dle chuti. Opatrně promícháme ať ze salátu není kaše.
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Bramborák trochu jinak
Složení:- brambory
- majoránka
- sýr (eidam, niva)
Postup:
Na pánvičce rozehřejeme olej a vložíme na hrubém struhadle nastrouhané brambory. Posypeme majoránkou. Necháme cca 3-4 minuty smažit, po té obrátíme a posypeme opět majoránkou a sýrem (pokud dáme nivu, po obrácení nesolíme, u eidamu solíme). Opět pečeme 3 - 4 minuty, než se sýr roztaví a brambory změknou. Podáváme se zeleninovou přílohou. Je to mňamka a hlavně rychlovka na super večeři.Staročeské zapékané brambory recept
Ingredience:- 1 kg brambor
- 0,5 kg kysaného zelí
- 0,2 kg slaniny
- 1 cibule
- sůl
- kmín
- mléko
- olej, nebo vepřové sádlo
Postup:
- Oloupané, očištěné brambory uvaříme a pak pomačkáme.
- Přidáme do brambor teplé mléko a uděláme z nich hustší kaši.
- Mírně opečeme slaninu, přidáme k ní cibuli a krátce opražíme.
- Přidáme kysané zelí, kmín a podusíme.
- Do tukem vymaštěné zapékací mísy dáme polovinu bramborové kaše a na ni rozprostřeme dušené zelí.
- Pokryjeme druhou polovinou kaše.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- Ozdobíme osmaženou cibulkou
Dobrá bramborová večeře:
Ingredience:- 6 větších brambor
- 20 dkg salámu
- 4 vejce
- 20 dkg sýra nivy (sýr cihla)
- 1 cibule
Brambory ve slupce lehce povaříme, po vychladnutí je rozkrojíme na půl. Každou polovinu vydlabeme a plníme připravenou směsí.
Směs:
Z cibulky a vajec uvaříme vaječinu, přidáme sůl a pepř. Vychladnutou vaječinu smícháme s vydlabanou bramorovou hmotou, přidáme nastrouhaný salám a sýr. Smíchanou směsí plníme vydlabané brambory a zapečeme v troubě.
Do směsi můžeme dle chuti přidat své vlastní nápady ( podušené hříbky, slaninu, zeleninu...)
Před dopečením posypeme bramborové půlky trochou sýra. Brambory podáváme se zeleninovou oblohou.
Brambory s pomazánkovým máslem namísto tatarské omáčky - zdravé recepty
Máte zažívací, či jiné potíže při konzumaci tatarské omáčky?Zkuste jí nahradit pomazánkovým máslem.
Stačí jen malé množství, aby jídlo bylo více dietní. Jaký druh pomazánkového másla zvolíte, to již záleží na vaši oblibě toho, či onoho výrobku.
Určitě to vyzkoušejte, i když zatím problémy s majonézou nemáte, protože pomazánkové máslo je zdravé.
Anglické brambory recept
Ingredience:- 3/4 kg brambor
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 250 g anglické slaniny
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 4 vejce
- petrželka
Postup:
- Brambory, papriku i cibuli nakrájíme plátky.
- Anglickou slaninu nakrájíme na kostky 5 x 5 mm a dáme na pánev opustit.
- Pak ji z pánve vyjmeme a dáme stranou.
- Ve slaninovém výpeku zahřejeme 2 lžíce oleje.
- V pánvi opékáme plátky brambor za stálého obracení zhruba 15 minut až dozlatova, jako hranolky.
- Pak přidáme cibuli, papriku i anglickou slaninu, trochu nasekané petrželky zakryjeme a přibližně 5 minut spolu s bramborami podusíme.
- Dochutíme, osolíme, opepříme.
- K bramborům jsou vhodná například volská oka.
Editace: 20. 7. 2020 - 22:23
Počet článků v kategorii: 12
Url:bramborovy-salat-starohutsky
AD