Knedlík z krájených žemlí
Knedlík z krájených žemlí jemný recept
Ingredience:- 50 dkg žemlí
- 3 lžíce hrubé mouky
- sůl
- 3 vejce
- 0,5 litru mléka
Postup:
- žemle nakrájíme na kostky
- zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali sůl a žloutky
- přilijeme rozpuštěný tuk
- necháme 1 hodinu uležet až všechno mléko vsákne
- přidáme mouku, zamícháme a na pomoučněném prkně vytvoříme kulaté knedlíky velikosti citronu
- dobře je propracujeme
- vaříme v osolené vodě 20 - 25 minut
- uvařené omastíme
- můžeme vařit i jeden větší knedlík v potravinářské folii
15LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Krupicový knedlík recept
Ingredience:- 10 dkg žemlí
- 2 vejce ( 2 žloutky a sníh ze dvou bílků)
- 25 dkg krupice
- 250 ml mléka
- sůl
Postup:
- uvedeme osolené mléko do varu
- nasypeme do něj krupici
- stáhneme z ohně a necháme 30 minut odpočinout
- přimícháme jedno vejce po druhém, či žloutky a sníh
- pokrájíme žemli na kostečky a přidáme
- vytvoříme potřebný tvar
- vaříme 45 minut v potravinářské folii
- pokud nepřidáme žemle, můžeme z tohot těsta vařit noky
Těsto bramborové jednoduchý recept
Ingredience:- 25 dkg hrubé mouky
- 2 větší vařené, ustrouhané brambory
- 1 vejce
- sůl
- 60 ml mléka
Postup:
- den předem uvařené brambory nastrouháme
- smícháme se solí, moukou
- přidáme vejce a mlékem zaděláme tužší těsto
- hned můžeme tvořit knedlíky
- knedlíky vaříme 5-7 minut dle velikosti
Moučné noky levný recept
Ingredience:- 6 dkg tuku
- sůl
- 1 vejce
- špetka prášku do pečiva
- 0,5 kg hladké mouky
- 375 ml mléka
Postup:
- nahřejeme tuk mírně v misce
- přidáváme sůl
- utřeme do pěny
- přidáme celé vejce a třeme asi 7 minut do napěnění
- hrstku mouky smícháme s práškem do pečiva
- ostatní mouky přidáváme po částech střídavě s mlékem k utřenému tuku
- těsto řádně vypracujeme
- mléko by mělo být vlažné aby se nám tuk nesrážel
- těsto necháme 30 minut odležet
- přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva
- nyní zavaříme do osolené, vařící vody
- vaříme 8-10 minut dle velikosti
- nočky vytváříme pomocí lžíce namočené do vařící vody
- nabereme menší část těsta a uhladíme o stěnu misky
Chlupaté knedlíky
- 900 g brambor
- 1 vejce
- sůl
- 280 g hrubé mouky
800 g brambor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, necháme chvíli stát a pak odlijeme vylouženou tekutinu. 100 g brambor uvaříme ve slupce, vychládlé oloupeme a nastrouháme na struhadle. Smícháme nastrouhané syrové brambory s vařenými, přidáme sůl, vejce a mouku. Lžící odebíráme těsto - tvoříme noky a vaříme je v osolené vodě asi 10 - 12 minut.
Knedlík se sojovou moukou recept
Ingredience:- 45 dkg hrubé mouky
- 5 dkg sojové mouky
- sůl
- 1 žloutek
- 250 ml mléka
- 20 dkg žemlí
Postup:
- do mísy dáme mouku
- rozdrobíme do ní jemně droždí
- v tekutině rozkvedláme žloutky se solí a zaděláme vláčné těsto
- vypracováváme tak dlouho, až je těsto lesklé, dělá puchýře, které praskají a nechytá se vařečky
- těsto poprášíme moukou, přikryjeme a necháme odpočinout nejméně 1 hodinu aby byl velmi chutný
- před zavařením přimícháme žemle na kostečky nakrájené a mírně opražené
- omoučíme si ruku
- na prkénku tvoříme šišky 20 x 5 cm
- šišky vaříme 20 až 30 minut
Datum: / Wednesday, June 22, 2011 - 11:24
Počet článků v kategorii: 15
Url:knedlik-z-krajenych-zemli