Knedlík s uzeným masem
Knedlík lahodný s uzeným masem recept
Ingredience:- 50 dkg žemlí
- 3 lžíce hrubé mouky
- sůl
- 3 vejce
- 0,5 litru mléka
- 20 dkg uzeného masa
Postup:
- žemle nakrájíme na kostky
- zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali sůl a žloutky
- přilijeme rozpuštěný tuk
- vmícháme na kostečky nakrájené uzené maso
- necháme 1 hodinu uležet až všechno mléko vsákne
- přidáme mouku, zamícháme a na pomoučněném prkně vytvoříme kulaté knedlíky velikosti citronu
- dobře je propracujeme
- vaříme v osolené vodě 20 - 25 minut
- uvařené omastíme například škvařenou slaninou
- můžeme vařit i jeden větší knedlík v potravinářské folii
15LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Houskový knedlík s droždím pravý recept
Ingredience:- 0,5 kg hrubé mouky
- 1 rovná kávová lžička soli
- 1 až 2 žloutky
- 250 ml mléka
- 20 dkg žemlí
- kousek droždí, stačí velikosti hrášku
Postup:
- do mísy dáme mouku
- rozdrobíme do ní jemně droždí
- v tekutině rozkvedláme žloutky se solí a zaděláme vláčné těsto
- vypracováváme tak dlouho, až je těsto lesklé, dělá puchýře, které praskají a nechytá se vařečky
- těsto poprášíme moukou, přikryjeme a necháme odpočinout nejméně 1 hodinu aby byl velmi chutný
- před zavařením přimícháme žemle na kostečky nakrájené a mírně opražené
- omoučíme si ruku
- na prkénku tvoříme šišky 20 x 5 cm
- šišky vaříme 20 až 30 minut
Moučné noky levný recept
Ingredience:- 6 dkg tuku
- sůl
- 1 vejce
- špetka prášku do pečiva
- 0,5 kg hladké mouky
- 375 ml mléka
Postup:
- nahřejeme tuk mírně v misce
- přidáváme sůl
- utřeme do pěny
- přidáme celé vejce a třeme asi 7 minut do napěnění
- hrstku mouky smícháme s práškem do pečiva
- ostatní mouky přidáváme po částech střídavě s mlékem k utřenému tuku
- těsto řádně vypracujeme
- mléko by mělo být vlažné aby se nám tuk nesrážel
- těsto necháme 30 minut odležet
- přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva
- nyní zavaříme do osolené, vařící vody
- vaříme 8-10 minut dle velikosti
- nočky vytváříme pomocí lžíce namočené do vařící vody
- nabereme menší část těsta a uhladíme o stěnu misky
Knedlík třený sváteční ke zvěřině, kachně, či huse recept
Ingredience:- 0,5 kg hrubé mouky
- 14 dkg tuku nebo másla
- 20 dkg žemlí
- 230 ml mléka
- 3 dkg tuku na osmažení
- 4 žloutky
- sůl
- sníh ze 4 bílků
Postup:
- tuk utřeme do pěny
- přidáváme jeden žloutek po druhém a každý dobře zatřeme
- když je tuk tuhý, mísu můžeme mírně nahřát, aby lépe napěnil
- do mléka rozpustíme sůl a přidáváme jí střídavě s moukou do utřeného těsta
- mléko nechť je vlažné, aby se vše nesráželo
- do těsta vmícháme na kostky nakrájenou, vychladlou osmaženou housku
- nakonec vmícháme sníh z bílků
- těsto vaříme ve vlhkém ubrousku pro udržení tvaru
- vaříme 1 hodinu
- vynikající k přírodní pečeni s vlastní šťávou
Houskový knedlík jemný zámecký recept
Ingredience:- 0,5 kg hrubé mouky
- 0,5 litru mléka
- 20 dkg žemlí
- 4 žloutky
- 8 dkg tuku
- sůl
- ze 4 bílků sníh
Postup:
- mouku dame do mísy
- přilejeme mléko, ve kterém jsme rozkvedlali žloutky se solí
- zpracujeme těsto
- žemle nakrájíme na kostečky
- nasypeme je na těsto
- polijeme rozpuštěným, ale chladným tukem
- necháme nejméně 1 hodinu odležet
- zamícháme žemle do těsta zároveň se sněhem
- těsto vaříme v potravinářské folii v požadovaném tvaru
- po 20 minutách obrátím
- vaříme dalších 40 minut
Bramborové knedle
- 700 g vařených brambor
- 40 g másla
- 1 - 2 vejce
- 120 g polohrubé mouky
- 120 g dětské krupice
- sůl
Brambory uvaříme ve slupce, zcela vychladnuté oloupeme a nastrouháme na struhadle s většími oky. Přidáme sůl, vejce, mouku a krupici. Vypracujeme těsto vláčné, nesmí být řídké. Těsto necháme chvíli odpočinout a pak z něho tvarujeme knedle dle našich představ. Vaříme v osolené vodě 10 - 15 minut ( těsto musí vyplavat ).
Těsto můžeme použít na šulánky s makem, plněné knedle s uzeninou, noky nebo knedle.
Datum: / Wednesday, June 22, 2011 - 12:47
Počet článků v kategorii: 15
Url:knedlik-s-uzenym-masem