Česnečka pikantní
Česneková polévka s vejcem - oukrop.
Ingredience:- 1,5 litru vody
- 7 stroužků česneku
- drcený kmín
- 30 dkg oškrábaných brambor
- 5 dkg sádla vepřového
- 10 dkg chleba (lepší je starší, ale nezávadný)
- sůl
- 4 vejce (pro 4 osoby)
- 2 kostky hovězího bujónu
Postup:
Brambory nakrájíme na kostečky 2cm x 2cm a uvaříme je se solí a bujónem do měkka.
Utřeme česnek se špetkou soli, smícháme se sádlem a přidáme do hrnce.
Přidáme vejce tak, že žloutek oddělíme od bílku. Bílek trochu rozšleháme a žloutek zůstane v polévce celý.
5 minut ještě pro jistotu povaříme povaříme a podáváme s osmaženým chlebem nakrájeným na kostečky.
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
POLÉVKA MASOVÝ KRÉM - recept
Ingredience:- vývar z masa
- hovězí maso přední (vepřová plec)
- olej
- cibule
- hladká mouka
- kořenová zelenina
- máslo
- petr. nať
Postup:
Maso vaříme v osolené vodě do měkka asi 2 hodiny. Uvařené maso rychle zchladíme,nakrájíme nadrobno nebo jemně rozemeleme.. Cibuli osmažíme na tuku dorůžova, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou zásmažku. Zalijeme vývarem z masa, rozšleháme, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu (může být i mražená zeleninová směs) a přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Přidáme rozemleté uvařené maso, sekanou petrželovou nať, zjemníme máslem a opět vaříme dalším asi 5 minut.
Mléčná polévka s dbrobením recept
Ingredience:3/4 litru mléka
3/4 litru vody
2 vejce
15 dkg mouky
sůl
Drobení:
připravíme ze 2 vajec a 15 dkg mouky.
Postup:
Do vroucí vody přidáme sůl a zavaříme drobení. Povaříme a zalijeme mlékem.
POLÉVKA HRÁŠKOVÝ KRÉM
Ingredience:- máslo
- mouka hladká
- mléko
- hrášek sterilovaný (mražený nebo čerstvý)
- sůl
- petr. nať
- žemle
Postup:
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vodou nebo vývarem, rozšleháme osolíme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Přidáme mléko, prolisovaný sterilovaný hrášek i s nálevem (mražený nebo čerstvý vaříme v polévce a po změknutí promixujeme v hladkou kaši). Přidáme nasekanou petrželovou nať, přivedeme do varu dalším 5 minut. Podáváme s nakrájenou a nasucho opraženou žemlí.
PÓRKOVÁ POLÉVKA
- 1 ks pórku
- olej
- 6 kostek taveného sýru
- 3 ks brambory
- mouka hladká
- sůl, pepř mletý
- lísteček máty
Na kolečka nakrájený pórek dozlatova osmahneme na oleji ( čím více osmahneme tím je lepší), zasypeme hladkou moukou, uděláme jíšku, kterou zalijeme vodou, dobře promícháme a rozvaříme. Přidáme brambory nakrájené na kostky a tavený sýr rozškvedlaný v troše vody. Dochutíme solí a mletým pepřem.. Doprostřed talíře na vůni, chuť a ozdobu dáme lístek máty.
LETNÍ POLÉVKA
Složení:- 2 - 3 kelímky bílého jogurtu
- okurek
- olivy (kdo nemá rád, nemusí dávat)
- česnek
- čerstvý kopr
- olivový olej
- sůl
Postup vaření:
Okurek nakrájíme na malé kostičky, přidáme nasekaný čerstvý kopr, sůl, trochu oleje, olivy a zamícháme. Vmícháme bílý jogurt. Může se přidat dle chuti trochu vody. K polévce lze podávat pečivo.
Editace: 13.6.2011 - 14:06
Počet článků v kategorii: 12
Url:cesnekacka-pikantni