Svíčková omáčka
AD MOB
Svíčková omáčka recept
Ingredience:- 4 dkg másla
- 2 dkg petržele
- 2 dkg mrkve
- 3 dkg celeru
- 3 dkg cibule
- 4 kuličky pepře
- 2 kuličky nového koření
- kousek bobkového listu
- 3 dkg mouky hladké
- ocet
Postup:
- na másle podusíme nakrájenou zeleninu na látky
- přidáme cibuli
- smažíme až cibule počíná růžovět
- pak vše zasypeme moukou
- po opražení přidáme koření
- rozvaříme vývarem z kostí (či bujunové kostky)
- pak omáčku vaříme až do změknutí zeleniny
- vše přecedíme a zeleninu prolísujeme
- omáčku osolíme
- osladíme
- okyselíme
Svíčková omáčka je vhodná k sekané pečeni, či hovězímu masu.
15LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
Koprová omáčka recept
Ingredience:- 0,25 l vody, lépe vývaru z kostí a atd.
- 0,25 l mléka
- 0,25 l smetany
- 4 dkg tuku (másla)
- 5 dkg mouky
- sůl
- ocet
- cukr
- 1 svazeček koprové nati
Postup:
- Na rozpálený tuk (máslo) dáme mouku a zpěníme až zbělí a zbaví se syrové vůně.
- Pak ji postupným přiléváním vody rozmícháme na kašičku, posolíme a necháme 20 minut vařit.
- Pak do vařící omáčky vmícháme mléko, dodáme chuti a necháme chvilku povařit i s koprem opláchnutým a na drobno nakrájeným.
- Omáčka musí být zahoustlá, krémovitá.
- Vlijeme a vmícháme smetanu.
Citronová omáčka recept
Ingredience:- 4 dkg másla
- 4 dkg hladké mouky
- 0,5 litru vývaru z kostí, či masoxu - bujonu a zeleniny
- 0,25 litru smetany sladké, nebo mléka
- 2 ks žloutku
- sůl
Postup:
Viz světlá omáčka
Do světlé zahuštěné omáčky přidáme
- z 1/4 citronu nastrouhanou kůru (nutno dobře umýt, ale pokud máte nedůvěru, tak kůru do omáčky nedávejte)
- z půlky citronu šťávu
- 1 dkg cukru
- omáčka musí mít jemnou pikantní chuť
Date: 06.07.2011 - 11:29
Zahuštěná světlá omáčka základní recept pro množství dalších omáček
Ingredience:- 4 dkg másla
- 4 dkg hladké mouky
- 0,5 litru vývaru z kostí, či masoxu - bujonu a zeleniny
- 0,25 litru smetany sladké, nebo mléka
- 2 ks žloutku
- sůl
Postup:
- rozpustíme máslo a přidáme mouku
- vše zpěníme a mouka zbělí a pozbude syrové chutí
- vše po částech rozvaříme vývarem a osolíme
- necháme asi 15-20 minut povařit do krémovité hustoty
- v mléce či smetaně rozkvedláme žloutky a za stálého míchání je přilijeme do omáčky, ale už nevaříme, aby se žloutky nesrazily
Česneková omáčka z vývaru tradiční recept
Ingredience:- 3 dkg mouky hladké
- 3 dkg tuku
- 0,5 litru vody, nebo vývaru z kostí
- sůl
- 3 stroučky česnkeku
Postup:
- mouku nasypeme na rozpuštěný tuku a opražíme do růžova
- zalijeme jí a za stálého mícháníé rozvaříme, až je omáčka hladká
- osolíme jí a vaříme asi 20 minut
- česnek oloupáme, rozkrájíme, posypeme solí a protlačíme lisem
- přidáme do základní omáčky a promícháme
- protože solíme česnek, není třeba solit omáčku
Omáčka zahuštěná zlatou jíškou základní recept
Ingredience:- 3 dkg mouky hladké
- 3 dkg tuku
- 0,5 litru vody, nebo vývaru z kostí (telecí, kuře + kořenová zelenina)
- sůl
Postup:
- mouku nasypeme na rozpuštěný tuku a opražíme do růžova
- zalijeme jí a za stálého mícháníé rozvaříme, až je omáčka hladká
- osolíme jí a vaříme asi 20 minut
Datum: / Tuesday, July 05, 2011 - 11:7
Počet článků v kategorii: 15
Url:svickova-omacka
AD