Káva černá
Káva černá recept
Složení:Na jeden šálek jedna až dvě kávové lžičky jemně umleté kávy.
Pokud sladíme tak i kávová lžička cukru krystal.
Výroba kávy - video
Postup:
Do kávové konvice dáme vařit vodu se zrnkem soli. Když voda vaří vylijeme jí do šálku s kávou. Osladíme dle chuti.
12LW NO topic_id
AD
Další témata ....(Topics)
VAJEČNÝ LIKÉR
- 6 žloutků
- 25 dkg prášk. cukru
- dokonale utřeme - třeme asi 15 - 20 minut
K tomu se pak přileje 1 kondenzované slazené mléko a 1 neslazené kondenzované mléko, dobře promícháme. Pak se přidá 1 vanil. cukr a nakonec za stálého míchání pramínkem přiléváme 1/2 l tuzemského r.
Ovocné nápoje od firmy ZEMCHEBA, s.r.o. Chelčice.
Firma se zabývá mimo jiné zpracováním ovoce a v tomto odvětví vyrábí vynikající:- ovocné koncentráty
- ovocné dřeně
- ovocné pyré
- ovocné šťávy (100%) a ovocné nektary
Mezi 100% ovocnými šťávami si můžete vybrat:
- JABLEČNÁ OVOCNÁ ŠŤÁVA 100% ovocný podíl nepřislazeno
- POMERANČOVÁ OVOCNÁ ŠŤÁVA 100% ovocný podíl nepřislazeno
- EXOTICKÁ SMĚS S JABLKEM A MRKVÍ - 100% 100% ovocný podíl
Mezi další chuťově vynikající nápoje patří například:
- OVOCNÝ NEKTAR VIŠEŇ min. ovocný podíl višňové šťávy 35 %
- OVOCNÝ NEKTAR ČERNÝ RYBÍZ min. ovocný podíl černého rybízu 25 %
- EXOTICKÁ SMĚS S JABLKEM A MRKVÍ - 100% 100% ovocný podíl
- OVOCNÝ NEKTAR MERUŇKA min. ovocný podíl meruňky 40 %
- OVOCNÝ NEKTAR HRUŠKA min. ovocný podíl hrušky 50 %
To nejlepší nakonec
Firma ZEMCHEBA s.r.o. vyrábí vynikající ZELENINOVOU ŠŤÁVU se 100% zeleninovým podílem.Kde můžeme výrobky od ZEMCHEBA s.r.o. zakoupit?
Například v supermarketech v sekci ovoce a zelenina.Citronová limonáda osvěžující recept
Ingredience:- 3 kostky cukru
- šťáva z jednoho citronu
- 1/2 litru vody
Postup:
Do sklenice dáme rozpustit cukr s trochou vody, přidáme šťávu z citronu a zalijeme chladnou vodou nebo sifonem. Můžeme přidat kostky ledu.
Ruská zmrzlina recept
Ingredience:- 400 gramů smetany 33%
- 1 kondenzované mléko
- sušenky jako podklad a pak na horní stranu
Postup:
- Do čtvercové nádobky (např. plastové) rozložíme na dno sušenky (obdélníkové) těsně vedle sebe.
- Rozšleháme smetanu a pak do ní postupně přidáváme kondenzované mléko a stále šleháme do pěny
- Pěnu přendáme do nádobky se sušenkami a pokryjeme je potřebnou vrstvou
- Na horní stranu opět dáme sušenky, stejně jako jsme dali na dno nádobky
- Necháme vychladit v ledničce či mrazničce Za 5 hodin bude v lednici bude Ruská zmrzlina již hotová
Date: 25.05.2020 - 21:48
Káva vařená v nádobě zvané džezva recept
Co je to džezva?Ingredience:
- semletá kávová zrna
- cukr
- voda
Postup:
- v uvedeném pořadí se vloží ingredience do džezvy.
- na šálek nápoje se dávají dvě plné kávové lžičky kávy a jedna kávová lžička cukru
- když směs v džezvě začne vařit, džezvu stáhneme z plamene po dobu než opadne pěna
- při varu tekutina vystoupí až po horní okraj
- tekutina v džezvě se takto přivede do varu třikrát
- pak již můžeme podávat
- do připraveného nápoje se přidává mletý kardamom, na jeden šálek jedno semínko kardamomu
Editace: 15.8.2011 - 11:41
Počet článků v kategorii: 12
Url:kava-cerna